Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Krämiga kräftor i kokosmjölk

Vi drömmer oss bort till Thailand en stund med skaldjur, krämig kokosmjölk och lime. En snabb rätt där kräftstjärtarna får lite sting med en gnutta sambal oelek. Justera gärna hettan för att passa dig och din familj genom att anpassa mängden sambal oelek.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ansa och strimla purjolöken och paprikan. Skär broccolin i små buketter. Stek grönsakerna i omgångar i oljan i en het panna. Lägg sedan tillbaka allt i pannan. Krydda med salt och peppar.
  3. Sänk värmen och häll kokosmjölken i pannan. Koka ett par minuter.
  4. Låt kräftstjärtarna rinna av. Pressa halva limen och skär den andra i klyftor.
  5. Smaka av med limesaft och sambal oelek.
  6. Hacka basilikan och vänd ner den och kräftorna i pannan.
  7. Servera med ris och limeklyftor.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1/2 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 250 g broccoli
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 burkar kräftstjärtar (à 360 g)
  • 1 lime
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 kruka basilika
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2445 kJ / 584 kCal