Broccoliplättar med citronsmetana
Nu ska matberedaren fram ur skåpet! I skålen med kniv hackar du broccoli och dill, och blandar sedan broccolihacket med en pannkakssmet och riven prästost. Har du ingen matberedare så går det lika bra att hacka allt med kniv i stället. Broccoliplättarna passar till lunch eller lätt middag tillsammans med frisk smetana.
Ingredienser
4 portioner
Citronsmetana
2 dl smetana
1 citron
salt
peppar
250 g broccoli
20 g färsk dill
4 ägg
2 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
150 g riven prästost
2 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2003 KJ / 479 kCal
Fett24 g
Salt2 g
Kolhydrater38 g
Protein25 g
Kommentarer
God smak
Tomas
2023-03-21OK med rå broccoli men ständig konsistens. Jag tog i mer mjölk. Testar med citron i smeten nästa gång
Lise-lott
2021-06-23Lättlagat och gott med smetana till, men lite tråkig konsistens och inga smakmässiga höjder direkt. Men helt ok vardagsmat!
Lina
2021-03-20