Solrosplättar med granatäppelsirap och apelsin

4
0
Solrosplättar med granatäppelsirap och apelsin

Vem kan motstå nystekta plättar! Så fram med plättlagen och stek de här kaneldoftande plättarna med solrosfrön. En granatäppelsirap med juvelröda granatäppelkärnor går snabbt att svänga ihop och blir ett vackert och gott sällskap till plättarna.

Skriv ut
Solrosplättar med granatäppelsirap och apelsin

Ingredienser

4 portioner

Plättar

2
ägg
6 dl
mjölk
2 1/2 dl
vetemjöl
1/2 tsk
salt
1 tsk
mald kanel
1/2 tsk
vaniljsocker
-
smör (till stekning)
1/2 dl
solrosfrön
4
apelsiner

Granatäpplesirap

2 dl
granatäppelkärnor
1 dl
lönnsirap

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2518 KJ / 600 kCal
Fett 19 g
Salt 1.48 g
Kolhydrater 88 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept