Solrosplättar med granatäppelsirap och apelsin
Vem kan motstå nystekta plättar! Så fram med plättlagen och stek de här kaneldoftande plättarna med solrosfrön. En granatäppelsirap med juvelröda granatäppelkärnor går snabbt att svänga ihop och blir ett vackert och gott sällskap till plättarna.
Ingredienser
4 portioner
Plättar
2 ägg
6 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk mald kanel
1/2 tsk vaniljsocker
smör (till stekning)
1/2 dl solrosfrön
4 apelsiner
Granatäpplesirap
2 dl granatäppelkärnor
1 dl lönnsirap
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2518 KJ / 600 kCal
Fett19 g
Salt1.48 g
Kolhydrater88 g
Protein16 g
Kommentarer