Halloumi- och broccoliplättar
Dessa plättar brukar gå hem både bland stora och små. Servera dem med en sallad och kanske lite bacon för en superbra vardagsrätt.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017
Ingredienser
4 portioner
4 ägg
2 dl mjölk (3%)
1 dl grahamsmjöl
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
300 g tindade och grovhackade broccolibuketter
200 g grovriven halloumi
1 msk smör
1 msk rapsolja
Till servering
cottage cheese
bacon
råkostsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2725 KJ / 651 kCal
Fett38 g
Salt4.23 g
Kolhydrater37 g
Protein38 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej finns det något man kan ha i istället för broccoli?
Hanna
2024-05-27Hej Hanna! Ja, du kan byta ut broccolin mot morötter. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-05-27Bra vardagsrecept. Smeten höll ihop fint. Passade bra med vaniljkeso o bacon. Ordentligt mättande. Gick förhållandevis snabbt. Tror nog att jag kommer göra igen. De var ganska ”milda” i smaken.
Marie
2023-01-12Jag tog bara glutenfritt mjöl och så körde jag broccolin i en blender först när de nästan hade tinat färdigt. Det fu kade jättebra! ✌️
Angelika
2022-09-21