Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Kokoschips med tamari

Tamari är en slags soja som du här rostar kokoschips med tills de blir riktigt krispiga och salta. Tamarirostad kokos är ett bra veganalternativ till knaperstekt bacon eller som tilltugg. När du väl har smakat på dem kommer du ha svårt att sluta äta!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

1.    Rosta kokoschipsen i en torr, het stekpanna tills de blir gyllene.
2.    Häll på tamarisoja och låt koka in under omrörning.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 1 dl
  • 1 dl kokoschips
  • 1 msk soja (gärna tamarisoja)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1068 kJ / 259 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept