Kryddig one pot kyckling med ris
Kryddig och god kyckling som serveras med vackert gult ris. Kycklingsteak steks tillsammans med god och lite het krydda och lagas sedan klart i ugnen tillsammans med purjolök, stjälkselleri och riset. Servera med svalkande yoghurt och kokoschips.
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingsteaks
2 msk neutral rapsolja
1 förp curry masala spice mix (à ca 35 g)
300 g purjolök
4 stjälkar stjälkselleri
4 dl basmatiris
8 dl kycklingbuljong (vatten och tärningar eller fond)
1 tsk salt
1 förp färsk persilja (à 20 g)
1 dl rostade kokoschips
2 dl turkisk yoghurt
2 st naanbröd (à ca 130 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4801 KJ / 1149 kCal
Fett52 g
Salt6 g
Kolhydrater104 g
Protein61 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jätte gott ändrade lite dock. La till en burk krossade tomater o drog bort lite vätska. Tillsatte paprika också. Kryddade lite extra. Stekte kyckling i bitar lätt innan. Som sedan fick koka klart i rätten istället för läggas på toppen! Sen fick den Samt så fick rätten koka nästan 40 min. Då var de perfekt och så gott.
Therese
2023-03-21Succé här hemma! Jag använde en redan öppnad påse med färdig Tikka Masala-kryddmix och fyllde på med ’mer av allt’ som det stod att den innehöll. Lämnade i ugnen i 40 minuter med tanke på kommentarer om risets koktid hos övriga kockar här och det blev strålande gott. Skippade stjälkselleri och tog ej röd paprika istället. Kommer smörja insidan på grytan nästa gång och kör nog kycklinglårfilé då istället för steaks. Fantastiskt gott och enkelt!
Carola
2022-06-01Gjorde enligt recept och riset var okokt i mitten och överkokt på sidorna. Smaken var annars väldigt god men synd med riset.
Malin
2022-04-18