Kryddig one pot kyckling med ris

16
8
Kryddig one pot kyckling med ris

Kryddig och god kyckling som serveras med vackert gult ris. Kycklingsteak steks tillsammans med god och lite het krydda och lagas sedan klart i ugnen tillsammans med purjolök, stjälkselleri och riset. Servera med svalkande yoghurt och kokoschips.

Kryddig one pot kyckling med ris

Ingredienser

4 portioner
4 kycklingsteaks
2 msk neutral rapsolja
1 förp curry masala spice mix (à ca 35 g)
300 g purjolök
4 stjälkar stjälkselleri
4 dl basmatiris
8 dl kycklingbuljong (vatten och tärningar eller fond)
1 tsk salt
1 förp färsk persilja (à 20 g)
1 dl rostade kokoschips
2 dl turkisk yoghurt
2 st naanbröd (à ca 130 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen, buljongen och brödet.
Fri från ägg. Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Carola

2022-06-01

Succé här hemma! Jag använde en redan öppnad påse med färdig Tikka Masala-kryddmix och fyllde på med ’mer av allt’ som det stod att den innehöll. Lämnade i ugnen i 40 minuter med tanke på kommentarer om risets koktid hos övriga kockar här och det blev strålande gott. Skippade stjälkselleri och tog ej röd paprika istället. Kommer smörja insidan på grytan nästa gång och kör nog kycklinglårfilé då istället för steaks. Fantastiskt gott och enkelt!

Malin

2022-04-18

Gjorde enligt recept och riset var okokt i mitten och överkokt på sidorna. Smaken var annars väldigt god men synd med riset.

Nina

2022-03-13

Mycket gott! Vi hade i en röd paprika också, det förhöjde rätten enligt min man.

Näringsvärde per portion

Energi 4801 KJ / 1149 kCal
Fett 52 g
Salt 6 g
Kolhydrater 104 g
Protein 61 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden