Blomkål i ugn med laxfilé, curry och smulad vitost

Att laga hela måltiden på samma plåt i ugnen, det blir gott och är enkel matlagning. Blomkålen får härlig smak och gul färg av curryn och liten krämighet av vitosten och lax i ugn smakar alltid gott. Servera gärna med rostad mandel och mangold.

Ingredienser
4 portioner
1 blomkålshuvud (à ca 800 g)
50 g smör
2 msk olivolja
1 msk curry
salt
peppar
1 förp kokta kikärtor (à 390 g)
4 port laxfilé (à ca 140 g)
150 g vitost hel bit (10%)
1 kruka gräslök
1 dl flagad rostad mandel
2 dl matyoghurt
65 g röd mangold
Gör så här
00:08:00
00:08:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3439 KJ / 821 kCal
Fett60 g
Salt2 g
Kolhydrater19 g
Protein49 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
25 stSom några andra, utesluter lax. Gott och näringsrikt som det är.
Anna
Riktigt gott men skippar laxen, det räcker med fetaost och kikärtor som proteinkälla.
Anna
Använde inte laxen, dubblade vitosten istället. Helt ok vardagsmat.
Nina