Blomkål i ugn med laxfilé, curry och smulad vitost

Att laga hela måltiden på samma plåt i ugnen, det blir gott och är enkel matlagning. Blomkålen får härlig smak och gul färg av curryn och liten krämighet av vitosten och lax i ugn smakar alltid gott. Servera gärna med rostad mandel och mangold.

Ingredienser
4 portioner
1 blomkålshuvud (à ca 800 g)
50 g smör
2 msk olivolja
1 msk curry
salt
peppar
1 förp kokta kikärtor (à 390 g)
4 port laxfilé (à ca 140 g)
150 g vitost hel bit (10%)
1 kruka gräslök
1 dl flagad rostad mandel
2 dl matyoghurt
65 g röd mangold
Gör så här
00:08:00
00:08:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3439 KJ / 821 kCal
Fett60 g
Salt2 g
Kolhydrater19 g
Protein49 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
25 stSom några andra, utesluter lax. Gott och näringsrikt som det är.
Anna
Riktigt gott men skippar laxen, det räcker med fetaost och kikärtor som proteinkälla.
Anna
Använde inte laxen, dubblade vitosten istället. Helt ok vardagsmat.
Nina
Kanongott! Använder fetaost istället för vitost. Magiskt! Gott med ris och mango chutney till.
Jon
Riktigt äckligt
Ludwig
Så gott och så enkelt! Det kommer lagas många fler gånger här!
Maria
Gott, men jag valde att köra broccolin (som jag använde få jag inte fick tag i blomkål) i 13 minuter varpå jag plockade ut den och sänkte värmen till 150 grader, då 225 verkade för mycket för lax. Currysmöret var väldigt gott och hela rätten kändes väldigt nyttig och välbalanserad. Tog dock sin lilla tid och blev en del att diska efteråt.
Sara
I absolutely love this meal! Quick, easy and super delicious!!
Jamielee
Gott, men ett elände att göra ren ugnen efteråt. Kikärtorna exploderade så det lät som popcorn.
Pamela beatriz
En riktig favorit som även barnen gillar 👌
Emelie