Bowl med rödbetshummus och tempeh

3
0
Bowl med rödbetshummus och tempeh

En fräsch och mättande bowl fylld med grönsaker, krämig rödbetshummus, hasselbacksbakad palsternacka, grönkål och tempehsmul. Funkar lika bra till lunch som middag.

Samarbete med:

Bowl med rödbetshummus och tempeh

Ingredienser

4 portioner

Hasselbackspalsternacka

8 små palsternackor (8 st små motsvarar ca 600 g)
2 msk olivolja
salt
peppar

Rödbetshummus

2 förp kokta kikärtor (à 380 g)
2 vitlöksklyftor
3/4 dl rödbetsjuice
1/2 dl olivolja
3 msk tahini
färskpressad citronsaft

Grönkål

200 g strimlad grönkål
1 msk färskpressad citronsaft
1 msk olivolja

Tempehsmul

2 förp tempeh gärna av fermenterade kikärtor (à 125 g)
1 msk olivolja
2 tsk vitlökspulver
2 tsk spiskummin
2 msk färskpressad citronsaft

Tillbehör

1 polkabeta
1/2 gurka
1 förp krasse (à 100 g)
1/2 kruka mynta

För alla

Kontrollera noga innehållet i tempehn.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer