Bowl med rödbetshummus och tempeh

0
0
Bowl med rödbetshummus och tempeh

En fräsch och mättande bowl fylld med grönsaker, krämig rödbetshummus, hasselbacksbakad palsternacka, grönkål och tempehsmul. Funkar lika bra till lunch som middag.

Skriv ut

Samarbete med:

Bowl med rödbetshummus och tempeh

Ingredienser

4 portioner

Hasselbackspalsternacka

8
små palsternackor (8 st små motsvarar ca 600 g)
2 msk
olivolja
-
salt
-
peppar

Rödbetshummus

2
förp kokta kikärtor (à 380 g)
2
vitlöksklyftor
3/4 dl
rödbetsjuice
1/2 dl
olivolja
3 msk
tahini
-
färskpressad citronsaft

Grönkål

200 g
strimlad grönkål
1 msk
färskpressad citronsaft
1 msk
olivolja

Tempehsmul

2
förp tempeh gärna av fermenterade kikärtor (à 125 g)
1 msk
olivolja
2 tsk
vitlökspulver
2 tsk
spiskummin
2 msk
färskpressad citronsaft

Tillbehör

1
polkabeta
1/2
gurka
1
förp krasse (à 100 g)
1/2
kruka mynta

För alla

Kontrollera noga innehållet i tempehn.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Testa liknande recept