Bowl med rödbetshummus och tempeh

En fräsch och mättande bowl fylld med grönsaker, krämig rödbetshummus, hasselbacksbakad palsternacka, grönkål och tempehsmul. Funkar lika bra till lunch som middag.
Samarbete med:
Kung Markatta

Ingredienser
4 portioner
Hasselbackspalsternacka
8 små palsternackor (8 st små motsvarar ca 600 g)
2 msk olivolja
salt
peppar
Rödbetshummus
2 förp kokta kikärtor (à 380 g)
2 vitlöksklyftor
3/4 dl rödbetsjuice
1/2 dl olivolja
3 msk tahini
färskpressad citronsaft
Grönkål
200 g strimlad grönkål
1 msk färskpressad citronsaft
1 msk olivolja
Tempehsmul
2 förp tempeh gärna av fermenterade kikärtor (à 125 g)
1 msk olivolja
2 tsk vitlökspulver
2 tsk spiskummin
2 msk färskpressad citronsaft
Tillbehör
1 polkabeta
1/2 gurka
1 förp krasse (à 100 g)
1/2 kruka mynta
Gör så här
00:20:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det här blev gott. Jag tog också en liten hasselbackskuren rödbeta per portion. Vi härhemma älskar tempeh och rödbetor.
Marjaana
2023-11-04Men var säljs tempeh?
Walentina
2022-12-16