Rödbetspannkaka

4
0 Klimatsmart
Rödbetspannkaka

Rödbetsjuice färgar pannkakan vackert rosa och bidrar med rödbetans alla nyttigheter. Toppa med syrlig fänkål och salt getost för att väga upp den lite jordiga rödbetssmaken.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Rödbetspannkaka

Ingredienser

ca 6 st

Topping

100 g
getost
1 dl
turkisk yoghurt (10%)
1
liten fänkål
2 msk
färskpressad citronjuice
1/2 msk
olivolja
1 krm
salt
2 msk
rostade pinjenötter

Pannkaka

2 dl
rödbetsjuice
1
ägg
1 dl
vetemjöl
1 krm
salt
3 - 4 msk
smör

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett, ost och yoghurt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1063 KJ / 255 kCal
Fett 20 g
Salt 1.13 g
Kolhydrater 12 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept