Rödbetspannkaka

Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
1Klimatsmart
Rödbetspannkaka

Rödbetsjuice färgar pannkakan vackert rosa och bidrar med rödbetans alla nyttigheter. Toppa med syrlig fänkål och getost för att väga upp den lite jordiga rödbetssmaken.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Rödbetspannkaka

Ingredienser

ca 6 st

Topping

100 g getost
1 dl turkisk yoghurt (10%)
1 liten fänkål
2 msk färskpressad citronjuice
1/2 msk olivolja
1 krm salt
2 msk rostade pinjenötter

Pannkaka

2 dl rödbetsjuice
1 ägg
1 krm salt
1 dl vetemjöl
3 - 4 msk smör

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Hur många portioner blir det av receptet?

Sara

2022-01-10

Näringsvärde per st

Energi1063 KJ / 255 kCal
Fett20 g
Salt1.13 g
Kolhydrater12 g
Protein8 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Bowl med rödbetshummus och tempeh
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödbetslatte
Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Toscakaka med äpple och kanel
Betyg 2.5 av 5.
15 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pumpkin pie
Betyg 4.5 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödbetspasta
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Banan- och filmjölksbröd
Betyg 3 av 5.
188 personer har röstat
Över 60 min att tillaga