Rödbetspannkaka
Rödbetsjuice färgar pannkakan vackert rosa och bidrar med rödbetans alla nyttigheter. Toppa med syrlig fänkål och getost för att väga upp den lite jordiga rödbetssmaken.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017
Ingredienser
ca 6 st
Topping
100 g getost
1 dl turkisk yoghurt (10%)
1 liten fänkål
2 msk färskpressad citronjuice
1/2 msk olivolja
1 krm salt
2 msk rostade pinjenötter
Pannkaka
2 dl rödbetsjuice
1 ägg
1 krm salt
1 dl vetemjöl
3 - 4 msk smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi1063 KJ / 255 kCal
Fett20 g
Salt1.13 g
Kolhydrater12 g
Protein8 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Hur många portioner blir det av receptet?
Sara
2022-01-10