Rödbetspannkaka

5
1 Klimatsmart
Rödbetspannkaka

Rödbetsjuice färgar pannkakan vackert rosa och bidrar med rödbetans alla nyttigheter. Toppa med syrlig fänkål och getost för att väga upp den lite jordiga rödbetssmaken.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Rödbetspannkaka

Ingredienser

ca 6 st

Topping

100 g getost
1 dl turkisk yoghurt (10%)
1 liten fänkål
2 msk färskpressad citronjuice
1/2 msk olivolja
1 krm salt
2 msk rostade pinjenötter

Pannkaka

2 dl rödbetsjuice
1 ägg
1 krm salt
1 dl vetemjöl
3 - 4 msk smör

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Sara

2022-01-10

Hur många portioner blir det av receptet?

Näringsvärde per portion

Energi 1063 KJ / 255 kCal
Fett 20 g
Salt 1.13 g
Kolhydrater 12 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden