Rödbetspannkaka

Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
1Klimatsmart
Rödbetspannkaka

Rödbetsjuice färgar pannkakan vackert rosa och bidrar med rödbetans alla nyttigheter. Toppa med syrlig fänkål och getost för att väga upp den lite jordiga rödbetssmaken.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Rödbetspannkaka

Ingredienser

ca 6 st

Topping

100 g  getost
1 dl  turkisk yoghurt (10%)
1   liten fänkål
2 msk  färskpressad citronjuice
1/2 msk  olivolja
1 krm  salt
2 msk  rostade pinjenötter

Pannkaka

2 dl  rödbetsjuice
1   ägg
1 krm  salt
1 dl  vetemjöl
3 - 4 msk  smör

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Hur många portioner blir det av receptet?

Sara

2022-01-10

Näringsvärde per portion

Energi1063 KJ / 255 kCal
Fett20 g
Salt1.13 g
Kolhydrater12 g
Protein8 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rödbetspasta
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bowl med rödbetshummus och tempeh
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödbetskaka med frosting
Betyg 4.1 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödbetslatte
Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Jordnötsbiffar i libabröd
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Silkestofu med tångkaviar, koriander och picklad rödlök
Betyg 3.1 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga