Bläckfisk i kokosmjölk
Bläckfisk tillhör godbitarna från havet. Ny smak får bläckfisken i sås av kokosmjölk. Den asiatiska känslan förstärks av både limegräs, koriander, chili, ingefära och vitlök. Toppa med färsk, strimlad chili om du gillar hetta.
Ingredienser
4 portioner
400 g fryst bläckfisk (hela tuber)
1 vitlöksklyfta
1 msk finahckad ingefära
2 citrongräs
1/2 röd peppar
1 msk neutral rapsolja
2 msk röd currypasta
2 limeblad
6 dl vatten
2 msk skaldjursfond
400 ml kokosmjölk
1 dl vatten
3 salladslökar
100 g sockerärtor
8 champinjoner
salt
1/2 citron
1 kruka färsk koriander
1 lime
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1728 KJ / 413 kCal
Fett31.6 g
Salt1 g
Kolhydrater9.8 g
Protein21.4 g
Kommentarer
Hej Viveka! Det beror på vilken mat det handlar om, men i detta fallet är receptet tänkt att räcka till 4 portioner, så detta recept fördelat på 4 lika stora portioner. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-08-16Förlåt men hur mycket är en portion?
Viveka
2016-08-16