Bläckfisk i kokosmjölk

39
2
Bläckfisk i kokosmjölk

Bläckfisk tillhör godbitarna från havet. Ny smak får bläckfisken i sås av kokosmjölk. Den asiatiska känslan förstärks av både limegräs, koriander, chili, ingefära och vitlök. Toppa med färsk, strimlad chili om du gillar hetta.

Bläckfisk i kokosmjölk

Ingredienser

4 portioner
400 g fryst bläckfisk (hela tuber)
1 vitlöksklyfta
1 msk finahckad ingefära
2 citrongräs
1/2 röd peppar
1 msk neutral rapsolja
2 msk röd currypasta
2 limeblad
6 dl vatten
2 msk skaldjursfond
400 ml kokosmjölk
1 dl vatten
3 salladslökar
100 g sockerärtor
8 champinjoner
salt
1/2 citron
1 kruka färsk koriander
1 lime

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på currypastan och skaldjursfonden. I övrigt är rätten fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Receptet är inspirerat av Sveriges Yngsta Mästerkock.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

39

Kommentarer

Redaktionen

2016-08-16

Hej Viveka! Det beror på vilken mat det handlar om, men i detta fallet är receptet tänkt att räcka till 4 portioner, så detta recept fördelat på 4 lika stora portioner. Hälsningar Michelle

Viveka

2016-08-16

Förlåt men hur mycket är en portion?

Näringsvärde per portion

Energi 1728 KJ / 413 kCal
Fett 316 g
Salt 10 g
Kolhydrater 98 g
Protein 214 g
Läs mer om näringsvärden