Bläckfisk i kokosmjölk

36
2
Bläckfisk i kokosmjölk

Bläckfisk tillhör godbitarna från havet. Ny smak får bläckfisken i sås av kokosmjölk. Den asiatiska känslan förstärks av både limegräs, koriander, chili, ingefära och vitlök. Toppa med färsk, strimlad chili om du gillar hetta.

Skriv ut
Bläckfisk i kokosmjölk

Ingredienser

4 portioner
400 g
fryst bläckfisk (hela tuber)
1
vitlöksklyfta
1 msk
finahckad ingefära
2
citrongräs
1/2
röd peppar
1 msk
neutral rapsolja
2 msk
röd currypasta
2
limeblad
6 dl
vatten
2 msk
skaldjursfond
400 ml
kokosmjölk
1 dl
vatten
3
salladslökar
100 g
sockerärtor
8
champinjoner
-
salt
1/2
citron
1
kruka färsk koriander
1
lime

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på currypastan och skaldjursfonden. I övrigt är rätten fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Receptet är inspirerat av Sveriges Yngsta Mästerkock.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

36

Kommentarer

Redaktionen

2016-08-16

Hej Viveka! Det beror på vilken mat det handlar om, men i detta fallet är receptet tänkt att räcka till 4 portioner, så detta recept fördelat på 4 lika stora portioner. Hälsningar Michelle

Viveka

2016-08-16

Förlåt men hur mycket är en portion?

Näringsvärde per portion

Energi 1728 KJ / 413 kCal
Fett 31.6 g
Salt 1 g
Kolhydrater 9.8 g
Protein 21.4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept