Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Friterad bläckfisk med limesås

Friterad bläckfisk med limesås är en läcker rätt för bläckfiskälskare som passar antingen som en lättare huvudrätt eller som förrätt. Gör limesåsen på vitt vin eller cider och servera bläckfiskringarna med sallad och bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vattnet i en kastrull och smula i buljongtärningen. Skala och tärna morot och lök och lägg ner i buljongen tillsammans med strimlat skal av lime. Koka ca 10 min.
  2. Sila buljongen och häll tillbaka den i kastrullen. Tillsätt vin och limesaft och koka ihop buljongen några minuter. Klicka i smöret under vispning. Strö i maizenaredningen och låt såsen koka upp.
  3. Plocka av citronmelissbladen och mixa tillsammans med ett par dl av såsen. Blanda kryddmixen i såsen och smaka av.
  4. Hetta upp oljan i en panna eller fritös och fritera bläckfiskringarna tills de får vacker färg.
  5. Ät dem med limesåsen, sallad och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 liten morot
  • 1 schalottenlök
  • skal av 1/2 lime
  • 2 dl vitt vin eller cider
  • saft av 1 lime
  • 25 g smör
  • 2 msk maizenaredning för ljusa såser
  • 1 kruka citronmeliss
  • salt och peppar
  • olja till fritering
  • 2 pkt fryst bläckfisk calmare fritti (à 250 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2020 kJ / 480 kCal
Fett: 27 g
Läs mer om näringsvärden