Svart paellaris

2
0
Svart paellaris

Svart paellaris är ett överraskande tillbehör till grillade fisk- och skaldjursrätter. Med sin annorlunda färg från bläckfiskbläck utgör paellan ett läckert komplement på middagsbordet! Paellan har smaker av lagerblad, vitlök, vin och paprika.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2007

Svart paellaris

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 grön paprika
2 vitlöksklyftor
2 lagerblad
400 g ris (arborio eller annat rundkornigt ris)
8 dl vatten
4 msk konc kycklingfond
2 dl vitt vin
ev 1/2 msk bläck från bläckfisk (för färgens skull)
1 msk olivolja
salt och peppar

För alla

Kontrollera innehållet i fonden, i övrigt är rätten fri från gluten och ägg.

Gör så här

Tips

Passar som tillbehör till grillade fisk- och skaldjur.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer