Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Svart paellaris

Svart paellaris är ett överraskande tillbehör till grillade fisk- och skaldjursrätter. Med sin annorlunda färg från bläckfiskbläck utgör paellan ett läckert komplement på middagsbordet! Paellan har smaker av lagerblad, vitlök, vin och paprika.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och finhacka paprikan. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Häll olivolja i en vid kastrull. Fräs löken glansig utan att den tar färg.
  3. Tillsätt paprika, vitlök och lagerblad. Låt det fräsa försiktigt i 5-10 minuter. Rör då och då.
  4. Tillsätt, ris, vatten, kycklingfond och vin samt ev bläckfiskbläck. Koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i 20 minuter utan lock, tills riset är mjukt och vätskan kokat in. Smaka av med salt och peppar.
  5. Låt vila 10 minuter med lock före servering. Garnera gärna med finskuren gräslök.

För alla

Kontrollera innehållet i fonden, i övrigt är rätten fri från gluten och ägg.

Tips

Passar som tillbehör till grillade fisk- och skaldjur.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 grön paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 lagerblad
  • 400 g ris (arborio eller annat rundkornigt ris)
  • 8 dl vatten
  • 4 msk konc kycklingfond
  • 2 dl vitt vin
  • ev 1/2 msk bläck från bläckfisk (för färgens skull)
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?