Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ankbröst med potatiskaka och björnbärsås

Knaperstekt ankbröst med björnbärssås är lika nytt som oväntat gott. Och potatiskaka gjord på finriven potatis gör inte saken sämre. Björnbär, rikligt med balsamvinäger och mörkt muscovadosocker reduceras till en sås som passar perfekt till saftig anka.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Skär snitt i fettet på ankbrösten.
  3. Lägg ankbrösten med fettkappan nedåt i en kall stekpanna. Sätt på värmen och stek tills fettet smälter och blir knaprigt och får gyllenbrun färg.
  4. Salta och peppra. Lägg dem på plåt och stek klart mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills innertemperaturen är 58-60°C. Låt vila ca 10 minuter innan de skivas.
  5. Koka ihop balsamvinäger, vatten, fond, socker och hälften av björnbären. Låt koka ihop till hälften.
  6. Blanda ner resten av bären och låt småkoka ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  7. Skala och finriv potatisen och stek till små runda kakor i smöret i en stekpanna. Salta och peppra.
  8. Koka haricots verts i saltat vatten ca 3 minuter. Låt dem rinna av.
  9. Servera ankan med potatiskaka, haricots verts och sås.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på kycklingfonden.
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör eller olja.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Receptet är inspirerat av Sveriges Yngsta Mästerkock.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 ankbröst
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1/2 msk vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 2 msk mörkt muscovadosocker
  • 3 dl frysta björnbär
  • 800 g fast potatis
  • 2 msk smör
  • 150 g haricots verts
  • salt och nymald svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2168 kJ / 519 kCal