Ankbröst med potatiskaka och björnbärsås

Betyg 3.2 av 5.
67 personer har röstat
4
Ankbröst med potatiskaka och björnbärsås

Knaperstekt ankbröst med björnbärssås är lika nytt som oväntat gott. Och potatiskaka gjord på finriven potatis gör inte saken sämre. Björnbär, rikligt med balsamvinäger och mörkt muscovadosocker reduceras till en sås som passar perfekt till saftig anka.

Ankbröst med potatiskaka och björnbärsås

Ingredienser

4 portioner
2   ankbröst
1 dl  balsamvinäger
1/2 msk  vatten
2 msk  kycklingfond
2 msk  mörkt muscovadosocker
3 dl  frysta björnbär
800 g  fast potatis
2 msk  smör
150 g  haricots verts (bönor)
salt och nymald svartpeppar

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på kycklingfonden.
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör eller olja.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Receptet är inspirerat av Sveriges Yngsta Mästerkock.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
67 personer har röstat

Kommentarer

Så himla gott! Såsen är sååååå god!

Anna

2022-01-01

Björnbärsåsen är såååå god och passar så bra till rätten!

Caroline

2021-03-15

Ankan tillagad enligt det receptet är en tafflig anrättning med trist smak på såsen. Jag ger den en stjärna

Ulf

2018-12-11

Näringsvärde per portion

Energi2168 KJ / 519 kCal
Fett14.4 g
Salt0.4 g
Kolhydrater48.9 g
Protein42.5 g

Testa liknande recept

Stekt ankbröst
Betyg 2.7 av 5.
139 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Citronpaj med björnbär
Betyg 2.6 av 5.
95 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad anka med bondbönor
Betyg 2.5 av 5.
19 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Hoisinanka med bellaverde
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt ankbröst med rödkål från Danmark
Betyg 3.4 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ankbröst och kålsallad med apelsin
Betyg 4.4 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga