Ankbröst med potatiskaka och björnbärsås

67
4
Ankbröst med potatiskaka och björnbärsås

Knaperstekt ankbröst med björnbärssås är lika nytt som oväntat gott. Och potatiskaka gjord på finriven potatis gör inte saken sämre. Björnbär, rikligt med balsamvinäger och mörkt muscovadosocker reduceras till en sås som passar perfekt till saftig anka.

Ankbröst med potatiskaka och björnbärsås

Ingredienser

4 portioner
2 ankbröst
1 dl balsamvinäger
1/2 msk vatten
2 msk kycklingfond
2 msk mörkt muscovadosocker
3 dl frysta björnbär
800 g fast potatis
2 msk smör
150 g haricots verts (bönor)
salt och nymald svartpeppar

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på kycklingfonden.
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör eller olja.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Receptet är inspirerat av Sveriges Yngsta Mästerkock.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

67

Kommentarer

Anna

2022-01-01

Så himla gott! Såsen är sååååå god!

Caroline

2021-03-15

Björnbärsåsen är såååå god och passar så bra till rätten!

Ulf

2018-12-11

Ankan tillagad enligt det receptet är en tafflig anrättning med trist smak på såsen. Jag ger den en stjärna

Näringsvärde per portion

Energi 2168 KJ / 519 kCal
Fett 144 g
Salt 4 g
Kolhydrater 489 g
Protein 425 g
Läs mer om näringsvärden