Ankbröst med potatiskaka och björnbärsås
Knaperstekt ankbröst med björnbärssås är lika nytt som oväntat gott. Och potatiskaka gjord på finriven potatis gör inte saken sämre. Björnbär, rikligt med balsamvinäger och mörkt muscovadosocker reduceras till en sås som passar perfekt till saftig anka.
Ingredienser
4 portioner
2 ankbröst
1 dl balsamvinäger
1/2 msk vatten
2 msk kycklingfond
2 msk mörkt muscovadosocker
3 dl frysta björnbär
800 g fast potatis
2 msk smör
150 g haricots verts (bönor)
salt och nymald svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2168 KJ / 519 kCal
Fett14.4 g
Salt0.4 g
Kolhydrater48.9 g
Protein42.5 g
Kommentarer
Så himla gott! Såsen är sååååå god!
Anna
2022-01-01Björnbärsåsen är såååå god och passar så bra till rätten!
Caroline
2021-03-15Ankan tillagad enligt det receptet är en tafflig anrättning med trist smak på såsen. Jag ger den en stjärna
Ulf
2018-12-11