Knaperstekt ankbröst med björnbärssås är lika nytt som oväntat gott. Och potatiskaka gjord på finriven potatis gör inte saken sämre. Björnbär, rikligt med balsamvinäger och mörkt muscovadosocker reduceras till en sås som passar perfekt till saftig anka.
Kontrollera ingrediensförteckningen på kycklingfonden.
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör eller olja.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Receptet är inspirerat av Sveriges Yngsta Mästerkock.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Anna
2022-01-01Så himla gott! Såsen är sååååå god!
Caroline
2021-03-15Björnbärsåsen är såååå god och passar så bra till rätten!
Ulf
2018-12-11Ankan tillagad enligt det receptet är en tafflig anrättning med trist smak på såsen. Jag ger den en stjärna