Bläckfisk med salladslök

Betyg 2.4 av 5.
17 personer har röstat
0
Bläckfisk med salladslök

Bläckfisk med salladslök är en annorlunda fiskrätt som du steker i frityrolja. Salladslöken och bläckfisken blir tillsammans med chilifrukt härligt krispiga under stekningen och passar ypperligt att servera med en söt och stark chilisås.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2006

Bläckfisk med salladslök

Ingredienser

2 portioner
250 g  bitar av rensad tioarmad bläckfisk eller bläckfiskringar
100 g  salladslök
2 msk  olja (gärna frityrolja)
2 msk  finhackad grön chilifrukt (t ex spansk peppar)
1/2 dl  torr sherry
3/4 tsk  nymalen vitpeppar
ljus olja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Hittar du inte frysta färdigskårade munsbitar av tioarmad bläckfisk som på bilden, ta frysta bläckfiskringar. Tina och torka före tillagning. Be annars i fiskdisken att de tar ur, sköljer, skårar och helst också delar bläckfiskarna i tumsstora bitar. Peppar är viktigt för att lyfta smaken av bläckfisk, så snåla inte med den.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.4 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Hakka-nudlar
Betyg 4.6 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Friterad bläckfisk med limesås
Betyg 2.9 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Ma po dou fu
Betyg 2.6 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Wokad kyckling med chili
Betyg 4 av 5.
34 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingsoppa med skogschampinjon
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga