Bläckfisk med salladslök
Bläckfisk med salladslök är en annorlunda fiskrätt som du steker i frityrolja. Salladslöken och bläckfisken blir tillsammans med chilifrukt härligt krispiga under stekningen och passar ypperligt att servera med en söt och stark chilisås.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2006
Ingredienser
2 portioner
250 g bitar av rensad tioarmad bläckfisk eller bläckfiskringar
100 g salladslök
2 msk olja (gärna frityrolja)
2 msk finhackad grön chilifrukt (t ex spansk peppar)
1/2 dl torr sherry
3/4 tsk nymalen vitpeppar
ljus olja
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Hittar du inte frysta färdigskårade munsbitar av tioarmad bläckfisk som på bilden, ta frysta bläckfiskringar. Tina och torka före tillagning. Be annars i fiskdisken att de tar ur, sköljer, skårar och helst också delar bläckfiskarna i tumsstora bitar. Peppar är viktigt för att lyfta smaken av bläckfisk, så snåla inte med den.
Har du lagat receptet?
Kommentarer