Bläckfisk med salladslök

17
0
Bläckfisk med salladslök

Bläckfisk med salladslök är en annorlunda fiskrätt som du steker i frityrolja. Salladslöken och bläckfisken blir tillsammans med chilifrukt härligt krispiga under stekningen och passar ypperligt att servera med en söt och stark chilisås.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2006

Bläckfisk med salladslök

Ingredienser

2 portioner
250 g
bitar av rensad tioarmad bläckfisk eller bläckfiskringar
100 g
salladslök
2 msk
olja (gärna frityrolja)
2 msk
finhackad grön chilifrukt (t ex spansk peppar)
1/2 dl
torr sherry
3/4 tsk
nymalen vitpeppar
-
ljus olja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Hittar du inte frysta färdigskårade munsbitar av tioarmad bläckfisk som på bilden, ta frysta bläckfiskringar. Tina och torka före tillagning. Be annars i fiskdisken att de tar ur, sköljer, skårar och helst också delar bläckfiskarna i tumsstora bitar. Peppar är viktigt för att lyfta smaken av bläckfisk, så snåla inte med den.

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Testa liknande recept