Bläckfisk med salladslök | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bläckfisk med salladslök

Bläckfisk med salladslök är en annorlunda fiskrätt som du steker i frityrolja. Salladslöken och bläckfisken blir tillsammans med chilifrukt härligt krispiga under stekningen och passar ypperligt att servera med en söt och stark chilisås.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg bläckfiskbitarna i kokande vatten en halv minut. Sila av bitarna. 
  2. Skär salladslök i 3-4 cm stora bitar.
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna (hög värme). Stek salladslök och chilihack hastigt en halv minut. Ta upp och ställ den åt sidan.
  4. Stek bläckfiskbitar på hög värme 1 minut. Sänk värmen något och tillsätt vin och vitpeppar. Låt det koka 1-2 minuter, stäng av värmen. Rör ner sojan, strö över löken och chilin. Servera med en dippsås eller Söt och stark sojasås.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Hittar du inte frysta färdigskårade munsbitar av tioarmad bläckfisk som på bilden, ta frysta bläckfiskringar. Tina och torka före tillagning. Be annars i fiskdisken att de tar ur, sköljer, skårar och helst också delar bläckfiskarna i tumsstora bitar. Peppar är viktigt för att lyfta smaken av bläckfisk, så snåla inte med den.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 250 g bitar av rensad tioarmad bläckfisk eller bläckfiskringar
  • 100 g salladslök
  • 2 msk olja (gärna frityrolja)
  • 2 msk finhackad grön chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 1/2 dl torr sherry
  • 3/4 tsk nymalen vitpeppar
  • ev ljus olja
Lägg till i inköpslistan