Pasta alla Pescatora | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pasta alla Pescatora

Pasta alla Pescatora är en härlig pastarätt med lax, sej eller valfri fisk. Servera pastan med fiskfilé, räkor, vitlök, tomat, bläckfisk, kapris och persilja.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fiskfilén i ca 2 cm stora tärningar. Skala räkorna, men spara några med skal på.
  2. Skala och skär vitlöken i tunna skivor. Skär tomaterna i klyftor.
  3. Fräs vitlöken försiktigt i olja i en stor stekpanna ca 1 minut. Lägg i tomaterna och låt småkoka på svag värme under lock 5-10 minuter.
  4. Lägg i bläckfisken och låt sjuda ytterligare 10-15 minuter. Blanda i det mesta av den hackade persiljan. Krydda med salt och peppar.
  5. Koka pastan enlig anvisning på paketet. Häll av nästan allt vatten. Blanda pastan med såsen, fisken och de skalade räkorna. Ringla lite olja ovanpå. Strö över resten av persiljan. Garnera med räkorna.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör äggfri: använd äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 800 g fiskfilé t ex lax eller sej
  • 1 påse frysta räkor med skal (à 500 g)
  • 5 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 800 g pasta t ex penne eller fusili
  • 600 g kvisttomater
  • 200 g rensad bläckfisk eller calamari
  • 2 msk kapris
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan