Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Calamares i tomat- och vitlökssås (Calamares con salsa de tomates con ajo)

Calamares i tomat- och vitlökssås, eller små bläckfiskar i varm tomatsås med vitlök, en underbar liten tapasrätt som även gör sig bra på buffén. Bläckfiskringarna låter du puttra i den färgstarka såsen innan de serveras med färsk persilja.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bort huvudena på bläckfisken. Dra bort skinnet och pilla loss den hårda broskplattan i bläckfisken. Skölj dem ut- och invändigt med kallt vatten. Skär bläckfisken i ca 1/2 cm breda ringar. Strimla bläckfiskarmarna.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs de båda löksorterna i olivoljan i en traktörpanna. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med några min. Häll på vatten och vin. Krydda med socker, salt och peppar och låt såsen puttra utan lock ca 10 min.
  3. Skölj och tärna tomaterna. Blanda ner bläckfisk och tomater i pannan och låt puttra ca 5 min under lock. Låt kallna.
  4. Strö lite strimlad bladpersilja över bläckfisk och sås vid servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 800 g små bläckfiskar
  • 2 gula lökar
  • 6 - 7 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl tomatpuré
  • 4 dl vatten
  • 1 dl rödvin eller rött matlagningsvin
  • 2 tsk socker
  • 1 - 1 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 4 tomater
  • 1/2 dl strimlad bladpersilja till servering
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer