Calamares i tomat- och vitlökssås (Calamares con salsa de tomates con ajo)
![Calamares i tomat- och vitlökssås (Calamares con salsa de tomates con ajo)](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14295/cf_259/calamares_i_tomat-_och_vitlokssas_(calamares_con_salsa_de_tomates_con_ajo).jpg)
Calamares i tomat- och vitlökssås, eller små bläckfiskar i varm tomatsås med vitlök, en underbar liten tapasrätt som även gör sig bra på buffén. Bläckfiskringarna låter du puttra i den färgstarka såsen innan de serveras med färsk persilja.
![Calamares i tomat- och vitlökssås (Calamares con salsa de tomates con ajo)](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14295/cf_259/calamares_i_tomat-_och_vitlokssas_(calamares_con_salsa_de_tomates_con_ajo).jpg)
Ingredienser
8 portioner
800 g små bläckfiskar
2 gula lökar
6 - 7 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 dl tomatpuré
4 dl vatten
1 dl rödvin eller rött matlagningsvin
2 tsk socker
1 - 1 1/2 tsk salt
1 krm peppar
4 tomater
1/2 dl strimlad bladpersilja till servering
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer