Black bean chiabrownie

338
36
Black bean chiabrownie

Fylliga och chokladiga brownies, helt utan mjöl och vitt socker! Svarta bönor är den hemliga ingrediensen som gör dessa brownies otroligt saftiga och mer hälsosamma än den klassiska varianten. Trendiga chiafrön ger ett oväntat krisp, och gör extra nytta.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015

Black bean chiabrownie

Ingredienser

Ger 24 små bitar
1 burk kokta svarta bönor (à ca 400 g)
3 ägg
2 1/2 msk kokosolja eller olivolja
2 msk chiafrön
1 dl kakao
1 krm salt
1 tsk vaniljpulver
1 1/2 dl kokossocker eller rårörsocker
150 g mörk choklad (60 %)

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mörk choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri mörk choklad.
Innehåller ägg.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

338

Kommentarer

Pernilla

2022-05-07

Kan man frysa dessa?

Prisca

2021-08-06

Hej! Kan man ha vit choklad i? Eller den "vanliga" chokladen med inte så hög kakao halt i och med att det är såpass stor dos kakao pulver i 😬

Redaktionen ICAse

2021-08-06

Hej Prisca! Det är inget vi har provat men vi tror att det funkar bra. Om du väljer vit choklad eller mjölkchoklad så blir ju färgen inte riktigt samma som på bilden. Om du testar baka med annan choklad så kommentera gärna igen och berätta hur brownien blev.😊 Hälsningar Elina

Lisa

2021-03-03

Ska bjuda på dessa om två dagar, nån som testat att frysa?

Redaktionen ICAse

2021-03-04

Hej Lisa! det bör gå fint att frysa in denna men den håller sig säkert saftig även i kylen i två dagar. Hoppas du gillar kakan. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 409 KJ / 98 kCal
Fett 4 g
Salt 0.17 g
Kolhydrater 11 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Drömrulltårta
Chokladmoussetårta
Mugcake - muggkaka
Glassandwich
Påsktårta med hallon
Fudge brownies