Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Black bean chiabrownie

Fylliga och chokladiga brownies, helt utan mjöl och vitt socker! Svarta bönor är den hemliga ingrediensen som gör dessa brownies otroligt saftiga och mer hälsosamma än den klassiska varianten. Trendiga chiafrön ger ett oväntat krisp, och gör extra nytta.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ger 24 små bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj en ugnssäker form, ca 26 x 20 cm.
  3. Häll av, skölj och låt bönorna  rinna av.
  4. Lägg bönorna i en matberedare och mixa slätt. Tillsätt övriga ingredienser utom chokladen och mixa till en slät smet.
  5. Hacka chokladen och smält över vattenbad eller i mikro. Häll ner i smeten och mixa snabbt ihop.
  6. Häll smeten i formen.
  7. Grädda i mitten av ugnen 30–35 minuter. Känn med en provsticka om kakan är klar. Stickan ska vara torr. Låt svalna.
  8. Servera gärna brownien till en skål Isad mangosoppa med sorbet.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mörk choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri mörk choklad.
Innehåller ägg.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Ingredienser

Portioner: Ger 24 små bitar
  • 1 burk kokta svarta bönor (à ca 400 g)
  • 3 ägg
  • 2 1/2 msk kokosolja eller olivolja
  • 2 msk chiafrön
  • 1 dl kakao
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 1/2 dl kokossocker eller rårörsocker
  • 150 g mörk choklad (60 %)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 409 kJ / 98 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer