Glutenfria vallmofrallor

116
2
Glutenfria vallmofrallor

Underbara glutenfria frallor med vallmo som passar utmärkt till rabarber- och jordgubbsmarmelad. Brödet får en fin, hög form av att gräddas i muffinsformar och passar perfekt till den söta marmeladen. Servera och njut!

Glutenfria vallmofrallor

Ingredienser

10 st
1/2 färsk jäst (à 50 g)
2 1/2 dl mjölk
1/2 msk fiberhusk
1 msk chiafrön
1 msk olja
1 tsk salt
3 dl fin mjölmix (naturligt fri från gluten)
vallmofrön

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojamjölk.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

116

Kommentarer

Annika

2021-01-10

God liten fralla! Dock behövdes dubble tiden i ugnen, frallan fick en lite fast degklump i mitten. Dock inte degigt att tugga på. Gott med ost och skinka till en tomatsoppa ☺️

Viktoria

2020-04-14

Mina jäste inte alls lika mycket som brödet på bilderna, vad kan jag ha gjort fel? Undrar även om man kan göra brödet utan muffinsformarna?

Redaktionen ICAse

2020-04-30

Hej Viktoria! Det kan ha varit för varm degvätska som gjorde att de inte jäste. Muffinsformarna behövs för att de ska hålla formen och inte flyta ut för mycket. När vi provbakade dem igen så jäste de inte så mycket mer när de väl låg i muffinsformarna (den andra jäsningen). Men de reste sig i ugnen. Det blir ganska små frallor. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 714 KJ / 171 kCal
Fett 5 g
Salt 0.7 g
Kolhydrater 26 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden