Glutenfria vallmofrallor
Underbara glutenfria frallor med vallmo som passar utmärkt till rabarber- och jordgubbsmarmelad. Brödet får en fin, hög form av att gräddas i muffinsformar och passar perfekt till den söta marmeladen. Servera och njut!
Ingredienser
10 st
1/2 färsk jäst (à 50 g)
2 1/2 dl mjölk
1/2 msk fiberhusk
1 msk chiafrön
1 msk olja
1 tsk salt
3 dl fin mjölmix (naturligt fri från gluten)
vallmofrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi714 KJ / 171 kCal
Fett5 g
Salt0.7 g
Kolhydrater26 g
Protein5 g
Kommentarer
God liten fralla! Dock behövdes dubble tiden i ugnen, frallan fick en lite fast degklump i mitten. Dock inte degigt att tugga på. Gott med ost och skinka till en tomatsoppa ☺️
Annika
2021-01-10Mina jäste inte alls lika mycket som brödet på bilderna, vad kan jag ha gjort fel? Undrar även om man kan göra brödet utan muffinsformarna?
Viktoria
2020-04-14Hej Viktoria! Det kan ha varit för varm degvätska som gjorde att de inte jäste. Muffinsformarna behövs för att de ska hålla formen och inte flyta ut för mycket. När vi provbakade dem igen så jäste de inte så mycket mer när de väl låg i muffinsformarna (den andra jäsningen). Men de reste sig i ugnen. Det blir ganska små frallor. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-04-30