Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Glutenfria vallmofrallor

Underbara vallmofrallor som passar utmärkt till rabarber- och jordgubbsmarmelad. Brödet får en fin, hög form av att gräddas i muffinsformar och passar perfekt till den söta marmeladen. Servera och njut!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm mjölken till 37°C. Smula jästen i en degbunke. Rör ut den med mjölk och tillsätt fiberhusk. Låt det svälla i 10 minuter.
  2. Rör ned chiafrön, olja och salt. Tillsätt mixen och arbeta degen kraftigt i maskin. Låt den jäsa ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225°C. Fördela degen i amerikanska muffinsformar medium. Strö över vallmofrö. Låt dem jäsa under bakduk ca 25 minuter.
  4. Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter. Servera frallorna med Rabarber- och jordgubbsmarmelad med lime.

För alla

Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojamjölk.

Ingredienser

Portioner: 10 st
  • 1/2 färsk jäst (à 50 g)
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1/2 msk fiberhusk
  • 1 msk chiafrön
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 3 dl fin mjölmix (naturligt fri från gluten)
  • vallmofrön
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 714 kJ / 171 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept