Glutenfria vallmofrallor

Betyg 2.9 av 5.
118 personer har röstat
2
Glutenfria vallmofrallor

Underbara glutenfria frallor med vallmo som passar utmärkt till rabarber- och jordgubbsmarmelad. Brödet får en fin, hög form av att gräddas i muffinsformar och passar perfekt till den söta marmeladen. Servera och njut!

Glutenfria vallmofrallor

Ingredienser

10 st
1/2 färsk jäst (à 50 g)
2 1/2 dl mjölk
1/2 msk fiberhusk
1 msk chiafrön
1 msk olja
1 tsk salt
3 dl fin mjölmix (naturligt fri från gluten)
vallmofrön

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
118 personer har röstat

Kommentarer

God liten fralla! Dock behövdes dubble tiden i ugnen, frallan fick en lite fast degklump i mitten. Dock inte degigt att tugga på. Gott med ost och skinka till en tomatsoppa ☺️

Annika

2021-01-10

Mina jäste inte alls lika mycket som brödet på bilderna, vad kan jag ha gjort fel? Undrar även om man kan göra brödet utan muffinsformarna?

Viktoria

2020-04-14

Hej Viktoria! Det kan ha varit för varm degvätska som gjorde att de inte jäste. Muffinsformarna behövs för att de ska hålla formen och inte flyta ut för mycket. När vi provbakade dem igen så jäste de inte så mycket mer när de väl låg i muffinsformarna (den andra jäsningen). Men de reste sig i ugnen. Det blir ganska små frallor. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2020-04-30

Näringsvärde per st

Energi714 KJ / 171 kCal
Fett5 g
Salt0.7 g
Kolhydrater26 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Citron och vallmokakor
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sockerkaka
Betyg 2.9 av 5.
143 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Glutenfri fiberfralla
Betyg 2.6 av 5.
62 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Blåbärsscones med lemoncurd
Betyg 3.3 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Glutenfritt bröd
Betyg 3.3 av 5.
153 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Biscotti med mandel och olivolja
Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga