Black bean chocolate chili cookies
Sött, mjukt och väldigt mycket chokladsmak. Ingen kan ana att den bärande ingrediensen i de här oemotståndliga kakorna är svarta bönor. De torkade tranbären bidrar med bärig sötma och fräsch syra. Och så följer ett litet hett sting av kajennpeppar i eftersmaken.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2014
Ingredienser
1 sats
2 msk chiafrön
3/4 dl lönnsirap eller flytande honung
1/2 tsk äkta vaniljpulver
2 dl kokta svarta bönor
2 msk kokosolja
3/4 dl kakao
1/2 tsk kajennpeppar
3/4 dl hackad mörk choklad (70 %)
1/2 dl torkade tranbär
1/2 tsk flingsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej Katarina, Lite svårt att veta varför de inte blev bra. Ett tips är att inte låta smeten stå för länge innan de gräddas. Testa att grädda de lite längre nästa gång kanske, det blir alltid olika i olika ugnar. Ingressen är kanske lite missvisande - de blir snarare mjuka och krispiga i kanten än sega. Det ändrar vi! Nu för tiden försöker vi skriva exempelvis socker och mjöl både i vikt och volym. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2017-04-21Mina kakor blev mjuka och flöt inte ut. Hur får man dem sega? Det vore så mycket bättre om ni kunde ange måtten i vikt och inte volym. Allt behöver inte stå i vikt men särskilt kokosolja, hackad choklad och flingsalt, det blir så mycket enklare då.
Katarina
2017-04-19Mina blev också mjuka men väldigt goda! Tänker testa att ha dom inne lite längre nästa gång, hoppas de inte bränns!
Madelene
2015-03-01