Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Black bean chocolate chili cookies

Sött, mjukt och väldigt mycket chokladsmak. Ingen kan ana att den bärande ingrediensen i de här oemotståndliga kakorna är svarta bönor. De torkade tranbären bidrar med bärig sötma och fräsch syra. Och så följer ett litet hett sting av kajennpeppar i eftersmaken.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ger 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda chiafrön, lönnsirap eller honung och vaniljpulver i en skål. Låt stå. Mixa bönorna med kokosolja, kakao och kajennpeppar med mixerstav. Rör ner chiablandningen.
  3. Tillsätt den hackade chokladen och tranbären. Rör till en jämn smet.
  4. Klicka ut smeten på en bakpappersklädd plåt. Strö över flingsaltet.
  5. Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter.
  6. Förvara kakorna övertäckta i kyl.

Ingredienser

Portioner: Ger 1 sats
  • 2 msk chiafrön
  • 3/4 dl lönnsirap eller flytande honung
  • 1/2 tsk äkta vaniljpulver
  • 2 dl kokta svarta bönor
  • 2 msk kokosolja
  • 3/4 dl kakao
  • 1/2 tsk kajennpeppar
  • 3/4 dl hackad mörk choklad (70 %)
  • 1/2 dl torkade tranbär
  • 1/2 tsk flingsalt
Lägg till i inköpslistan