Isad mangosoppa med sorbet

49
1
Isad mangosoppa med sorbet

En färgglad och fräsch efterrättsoppa av söt mango som du lagar på ett kick. Lyxa gärna till mangosoppan med en skvätt mousserande vitt vin vid servering. Toppa med en näve hallon och njut! Bjud gärna med en fylligt chokladig brownie med gott chiakrisp.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015

Isad mangosoppa med sorbet

Ingredienser

4 portioner
250 g fryst tärnad mango
3 msk florsocker
1 1/2 dl vatten
skal och färskpressad juice av 1 lime
1 dl mousserande vitt vin
1/2 l mangosorbet
1 dl färska eller frysta, tinade hallon

För alla

Fri från gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i sorbeten.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Tips

Frys glasen innan soppan hälls i så blir de vackert frostiga.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

49

Kommentar

Diana

2022-12-27

Kan man göra soppan i förväg och förvara i kylen fram till servering?

Redaktionen ICAse

2022-12-28

Hej Diana! Det går bra att göra själva soppan (punkt 1) i förväg och vid servering toppa med mousserande vin och servera med tillbehören. Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 1174 KJ / 289 kCal
Fett 1 g
Salt 2 g
Kolhydrater 64 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden