Isad mangosoppa med sorbet
En färgglad och fräsch efterrättsoppa av söt mango som du lagar på ett kick. Lyxa gärna till mangosoppan med en skvätt mousserande vitt vin vid servering. Toppa med en näve hallon och njut! Bjud gärna med en fylligt chokladig brownie med gott chiakrisp.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015
Ingredienser
4 portioner
250 g fryst tärnad mango
3 msk florsocker
1 1/2 dl vatten
skal och färskpressad juice av 1 lime
1 dl mousserande vitt vin
1/2 l mangosorbet
1 dl färska eller frysta, tinade hallon
För alla
Fri från gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i sorbeten.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Gör så här
Tips
Frys glasen innan soppan hälls i så blir de vackert frostiga.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1174 KJ / 289 kCal
Fett1 g
Salt0.02 g
Kolhydrater64 g
Protein1 g
Kommentar
Kan man göra soppan i förväg och förvara i kylen fram till servering?
Diana
2022-12-27Hej Diana! Det går bra att göra själva soppan (punkt 1) i förväg och vid servering toppa med mousserande vin och servera med tillbehören. Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-12-28