Citron och vallmokakor
Supergoda kakor med citron och krispiga vallmofrön och smak av vanilj. Perfekt som gå bort-present om du lyckas hålla dig ifrån att äta alla själv! Receptet är publicerat i samarbete med boken Blåbärssnår, äppelskrutt och rabarberskugga.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018
Ingredienser
40-50 st
2 msk finrivet citronskal
1 msk strö- eller rårörsocker
200 g kylskåpskallt smör
100 g strö- eller mixat rårörsocker (100 g motsvarar ca 1,5 dl)
1 tsk vaniljsocker
270 g siktat dinkel- eller vetemjöl (270 g motsvarar 4 1/2 dl)
ca 1 - 2 krm flingsalt
vita eller blå vallmofrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per kaka på 40 kakor.
Energi302 KJ / 72 kCal
Fett4 g
Salt0.08 g
Kolhydrater8 g
Protein1 g
Kommentarer
Ska man verkligen ha så mkt florsocker? Eller var det så i originalreceptet att det var 100 gr mixat strösocker?
Torunn
2020-08-26Hej Torunn! Nu har vi uppdaterat receptet. Det är inte 100 g florsocker som ska användas utan 100 g strö- eller mixat rårörsocker. Vi ber om ursäkt för denna miss i ingredienslistan. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-09-02Jag var inne på appen (där man inte kan se kommentarer). Nu när jag läst tidigare kommentar och svar förstår jag att meningen i beskrivningen om att man ska mixa rörsockret nog borde tas bort.
Malin
2019-02-28Enda som jag hade synpunkt på i receptet är att det knappast tar 3 timmar att värma en modern ugn...
Sara
2018-07-24Hej Sara! Tack för din synpunkt. Vi har nu flyttat ner punkten när man ska sätta på ugnen till efter att degen har vilat i kylen. Lycka till med kakorna! Hälsningar, Terese
Redaktionen
2018-07-31