Fröbröd med bönor och kummin

Betyg 5 av 5.
33 personer har röstat
21
Fröbröd med bönor och kummin

Bröd med frön och mungbönor blir inte bara hälsosammare utan även saftigare. Det behövs inget jäsmedel för att lyckas med fröbrödet. Dessutom är det glutenfritt om gryn av ren havre används.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017

Fröbröd med bönor och kummin

Ingredienser

1 limpa
1 dl torkade mungbönor (1 dl torkade motsvarar 3 dl blötlagda)
ca 1 l kokande vatten
2 dl solrosfrön
2 dl havregryn
1 1/2 dl vita sesamfrön
2 msk chiafrön
1 dl sötmandel
3 msk fiberhusk
2 tsk salt
1 msk stött kummin
3 dl kallt vatten
1 msk honung
3 msk olivolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
33 personer har röstat

Kommentarer

Ett väldigt gott och nyttigt bröd som ska börja baka igen

Peter

2023-08-30

Det var gott! Jag funderar på hur brödet ska förvaras. Kan det frysas? Hur länge håller det i rumstemperatur (i (plast)påse)?

Marie

2023-07-24

Skitgott, gör detta bröd var o varannan vecka. Matigt, god smak och enkelt. Behövs lite planering genom att mungbönorna ska blötläggas. Supernöjd!

Ann katrin

2023-06-03

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per limpa och på brödets torrvikt.
Energi722 KJ / 173 kCal
Fett12 g
Salt0.93 g
Kolhydrater9 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Nöt- och nyponbröd
Betyg 3.3 av 5.
99 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfria vallmofrallor
Betyg 2.9 av 5.
118 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mörkt bönbröd med frukt och nötter
Betyg 4.8 av 5.
88 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Havrefrallor med bovete
Betyg 3.3 av 5.
115 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Glutenfri fiberfralla
Betyg 2.6 av 5.
62 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Festbröd med Västerbottensost
Betyg 3.4 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga