Fröbröd med bönor och kummin

26
18
Fröbröd med bönor och kummin

Bröd med frön och mungbönor blir inte bara hälsosammare utan även saftigare. Det behövs inget jäsmedel för att lyckas med fröbrödet. Dessutom är det glutenfritt om gryn av ren havre används.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017

Fröbröd med bönor och kummin

Ingredienser

1 limpa
1 dl torkade mungbönor (1 dl torkade motsvarar 3 dl blötlagda)
ca 1 l kokande vatten
2 dl solrosfrön
2 dl havregryn
1 1/2 dl vita sesamfrön
2 msk chiafrön
1 dl sötmandel
3 msk fiberhusk
2 tsk salt
1 msk stött kummin
3 dl kallt vatten
1 msk honung
3 msk olivolja

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut havregrynen mot havregryn framställda av ren havre.

Näringsvärdet är beräknat per limpa och på brödets torrvikt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Helen

2022-08-25

Hej, ska de blötlagda bönorna stå i rumstemperatur så länge eller ska de stå i kylen? tänker på andra matvaror som måste kylas fort såsom ris men bönor är ju inte ris så jag vet inte..

Eva

2021-07-29

Kan man ha andra bönor?

Redaktionen ICAse

2021-08-06

Hej Eva! Vi har inte provbakat med andra bönor varför vi vågar inte lova att det går. Om du testar så kommentera gärna här igen och berätta hur brödet blev. 😊 Hälsningar Elina

Jill

2021-04-25

Riktigt saftigt, supergott fröbröd.

Näringsvärde per portion

Energi 722 KJ / 173 kCal
Fett 12 g
Salt 0.93 g
Kolhydrater 9 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden