Fröbröd med bönor och kummin
Bröd med frön och mungbönor blir inte bara hälsosammare utan även saftigare. Det behövs inget jäsmedel för att lyckas med fröbrödet. Dessutom är det glutenfritt om gryn av ren havre används.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017
Ingredienser
1 limpa
1 dl torkade mungbönor (1 dl torkade motsvarar 3 dl blötlagda)
ca 1 l kokande vatten
2 dl solrosfrön
2 dl havregryn
1 1/2 dl vita sesamfrön
2 msk chiafrön
1 dl sötmandel
3 msk fiberhusk
2 tsk salt
1 msk stött kummin
3 dl kallt vatten
1 msk honung
3 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per limpa och på brödets torrvikt.
Energi722 KJ / 173 kCal
Fett12 g
Salt0.93 g
Kolhydrater9 g
Protein6 g
Kommentarer
Ett väldigt gott och nyttigt bröd som ska börja baka igen
Peter
2023-08-30Det var gott! Jag funderar på hur brödet ska förvaras. Kan det frysas? Hur länge håller det i rumstemperatur (i (plast)påse)?
Marie
2023-07-24Skitgott, gör detta bröd var o varannan vecka. Matigt, god smak och enkelt. Behövs lite planering genom att mungbönorna ska blötläggas. Supernöjd!
Ann katrin
2023-06-03