Fröbröd med bönor och kummin

Bröd med frön och mungbönor blir inte bara hälsosammare utan även saftigare. Det behövs inget jäsmedel för att lyckas med fröbrödet. Dessutom är det glutenfritt om gryn av ren havre används.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017

Ingredienser
1 limpa
1 dl torkade mungbönor (1 dl torkade motsvarar 3 dl blötlagda)
ca 1 l kokande vatten
2 dl solrosfrön
2 dl havregryn
1 1/2 dl vita sesamfrön
2 msk chiafrön
1 dl sötmandel
3 msk fiberhusk
2 tsk salt
1 msk stött kummin
3 dl kallt vatten
1 msk honung
3 msk olivolja
Gör så här
08:00:00
03:00:00
01:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per limpa och på brödets torrvikt.
Energi722 KJ / 173 kCal
Fett12 g
Salt0.93 g
Kolhydrater9 g
Protein6 g
Kommentarer
Kanongott! Använde färdigkokta vita bönor istället för torkade mungbönor. Chiafrön ersatte jag med linfrö och istället för 3msk fiberhusk tog jag 1msk krossade linfrö och 2 msk psyllium frö Brödet vart riktigt gott och håller bra ihop!
Melanie
2025-03-17Ett väldigt gott och nyttigt bröd som ska börja baka igen
Peter
2023-08-30Det var gott! Jag funderar på hur brödet ska förvaras. Kan det frysas? Hur länge håller det i rumstemperatur (i (plast)påse)?
Marie
2023-07-24