Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Blåbärsplättar

Smaskiga och supergoda blåbärsplättar som mättar rejält till frukost eller brunch! Blanda vetemjöl, bakpulver, socker och salt. Rör ner mjölk, ägg och olja och vispa till en slät smet. Stek plättarna i lite matfett och lägg några blåbär på varje plätt när det börjar bildas bubblor på ovansidan. Servera med resten av blåbären och honung.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina blåbären.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver, socker och salt. Rör ner mjölk, ägg och olja. Vispa till en slät smet.
  3. Stek plättar i matfettet i en stekpanna eller plättlagg.
  4. Lägg några blåbär på varje plätt när det börjar bildas bubblor på ovansidan. Vänd och stek på andra sidan.
  5. Servera med resten av blåbären och honung.
  6. Kombinera gärna rätten med äggröra med bacon och rostat bröd och hallon- och jordgubbssmoothie för en smarrig och välsmakande brunch!

För alla

Plättarna innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g blåbär
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 3 dl mjölk (gärna 1,5 %)
  • 2 ägg
  • 1 msk olja
  • smör eller margarin till stekning
  • flytande honung
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1724 kJ / 412 kCal