Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Kokospannkakor med grapefrukt och limesirap

Kokospannkakor är precis lika gott som det låter. Vetemjölet behövs för att pannkakorna ska hålla ihop och stek dem med lätt hand tills de är gyllengula. De söta små pannkakorna toppas med syrlig blodgrape och lönnsirap smaksatt med lime.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 små portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pannkakor: Rosta kokosen i en torr stekpanna på medelvärme.
  2. Blanda kokos, mjöl, bakpulver, socker, vanilj och salt. Vispa upp ägget med kokosmjölken i en bunke. Rör ner mjölblandningen och rör till en slät smet.
  3. Stek pannkakorna i omgångar. Hetta upp smöret i en stekpanna på svag värme, klicka ner smeten och stek pannkakorna på båda sidor.
  4. Tillbehör: Skala grapefrukterna med en kniv och skär bort allt det vita. Skär fruktköttet i bitar.
  5. Riv det yttersta skalet av limen och pressa ur saften ca 2 msk (för 12 små pannkakor). Blanda limeskalet och -saften med lönnsirapen.
  6. Servera kokospannkakorna med grapefrukten och limesirapen.

Näringsberäkningen är per pannkaka.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 12 små
Pannkakor
  • 1/2 dl riven kokos
  • 2 dl vetemjöl (2 dl mjöl motsvarar ca 120 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 msk strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 ägg
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 msk smör
Tillbehör
  • 2 röda grapefrukter
  • skal och saft av 1 lime
  • 1 1/2 dl lönnsirap
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 695 kJ / 166 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer