Plättar med blåbärsyoghurt

94
0
Plättar med blåbärsyoghurt

Lyxiga små plättar som du steker snyggt runda i en plättlagg. Knepet för att göra plättarna extra fluffiga är att vispa vitorna till skum innan du rör ner dem i smeten. Hoppa över det om du har tidsbrist. Bjud med en fräsch blåbärsyoghurt som du rör ihop på nolltid.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2015

Plättar med blåbärsyoghurt

Ingredienser

2 portioner

Blåbärsyoghurt

2 dl matyoghurt (10 %)
3 msk blåbär
1 msk flytande honung

Plättar

2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk strösocker
1/2 tsk salt
1 1/2 dl mjölk (3 %)
1 ägg
25 g smält smör
smör till stekning

För alla

Plättar
Gör glutenfri: ersätt vetemjölet med egenblandad Glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkproteinfritt matfett. Innehåller ägg.

Blåbärsyoghurt
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Variera smaken på plättar! Tillsätt 1 msk finrivet citronskal, 2 msk färskpressad citronjuice och 1 msk vallmofrön i smeten. Eller blanda ner 50 g hackad mörk choklad.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

94

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2824 KJ / 675 kCal
Fett 29 g
Salt 27 g
Kolhydrater 85 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden