Hallon- och jordgubbssmoothie

Himmelskt god hallon- och jordgubbssmoothie, som kan avnjutas både till frukost och som smarrigt mellanmål. Apelsiner, jordgubbar, hallon, matyoughurt och lite strösocker mixas och blir en underbart söt och vitaminrik smoothie.

Ingredienser
4 portioner
2 apelsiner
250 g jordgubbar
125 g hallon
2 dl matyoghurt (10 %)
1 msk strösocker
För alla
Smoothies är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Gör så här
Tips
Tina 250 g djupfrysta hallon sakta i en kastrull med tätslutande lock.
När hallonen tinat, höj värmen och koka upp hallonen.
Skeda upp de uppkokta hallonen i en iskubsform, lägg på plastfilm, låt hallonen svalna och frys in.
Mixa de frysta hallonkuberna till smoothies direkt i en blender.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi549 KJ / 131 kCal
Fett4.3 g
Salt0.05 g
Kolhydrater18.4 g
Protein2.8 g
Kommentarer