UNDER 15 MIN | Enkel

Hallon- och jordgubbssmoothie

Himmelskt god hallon- och jordgubbssmoothie, som kan avnjutas både till frukost och som smarrigt mellanmål. Apelsiner, jordgubbar, hallon, matyoughurt och lite strösocker mixas och blir en underbart söt och vitaminrik smoothie.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala apelsinerna och skär dem i bitar.
  2. Mixa jordgubbar, apelsin, hallon, yoghurt och sockret.
  3. Häll upp i glas och servera.
  4. Kombinera gärna rätten med äggröra med bacon och rostat bröd och blåbärsplättar för en smarrig och välsmakande brunch!

För alla

Smoothies är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Tips

Tina 250 g djupfrysta hallon sakta i en kastrull med tätslutande lock. När hallonen tinat, höj värmen och koka upp hallonen. Skeda upp de uppkokta hallonen i en iskubsform, lägg på plastfilm, låt hallonen svalna och frys in. Mixa de frysta hallonkuberna till smoothies direkt i en blender.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 apelsiner
  • 250 g jordgubbar
  • 125 g hallon
  • 2 dl matyoghurt (10 %)
  • 1 msk strösocker

Näringsvärde
Per portion

Energi 549 kJ / 131 kCal