Saffransplättar med kokos och bär
Vem kan säga nej till dessa vackert solgula plättar med saffran till frukost, mellanmål eller brunch? Använd ren havre, så blir de glutenfria. Fria från laktos och mjölk är de redan, tack vare mosad banan som bidrar med vätska och gör plättarna saftiga.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015
Ingredienser
ca 20 plättar
4 dl havregryn
3 skalade mogna bananer
3 stora ägg
2 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
1 msk flytande honung
1 påse saffran (1/2 g)
1/2 tsk salt
olja (till stekning)
Tillbehör
färska hallon och blåbär (eller andra bär)
riven rostad kokos
vispad sojagrädde
Gör så här
Näringsberäkningen är per plätt inklusive tillbehör.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi324 KJ / 78 kCal
Fett3 g
Salt0.3 g
Kolhydrater10 g
Protein3 g
Kommentarer
Så gott!! Spädde med lite mjölk men lät ändå smeten vara tjock, så klickade ut den snarare än hällde. De fluffade upp sig och gick åt direkt.
Therese
2024-12-08Vilken pajsare här uppfunnit detta?
Christina
2022-04-10Saknar vätska i receptet! Efter att stått 10 min var det en fast torr smet, provstekte men blev inte bra. Spädde med 2-3 dl mjölk och stekte. Perfekt! Blev väldigt gott och barnen åt med god aptit!
Helena
2020-04-06