Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Saffransplättar med kokos och bär

Vem kan säga nej till dessa vackert solgula plättar med saffran till frukost, mellanmål eller brunch? Använd ren havre, så blir de glutenfria. Fria från laktos och mjölk är de redan, tack vare mosad banan som bidrar med vätska och gör plättarna saftiga.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 20 plättar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa havregryn till ett mjöl med stavmixer. 
  2. Tillsätt bananer, ägg, bakpulver, vaniljpulver, honung, saffran och salt. Mixa ihop till en jämn smet. Låt stå 10 minuter.
  3. Stek plättar av smeten i olja.
  4. Tillbehör: Servera med bär, riven kokos och vispad sojagrädde.

Näringsberäkningen är per plätt inklusive tillbehör.

För alla

Innehåller ägg.
Fri från laktos och mjölkprotein
Gör glutenfri: välj ren havre.

Ingredienser

Portioner: ca 20 plättar
  • 4 dl havregryn
  • 3 skalade bananer
  • 3 ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 msk flytande honung
  • 1 påse saffran (1/2 g)
  • 1/2 tsk salt
  • olja (till stekning)
Tillbehör
  • färska hallon och blåbär (eller andra bär)
  • riven rostad kokos
  • vispad sojagrädde
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 324 kJ / 78 kCal