Saffransplättar med kokos och bär

Betyg 3.4 av 5.
179 personer har röstat
5
Saffransplättar med kokos och bär

Vem kan säga nej till dessa vackert solgula plättar med saffran till frukost, mellanmål eller brunch? Använd ren havre, så blir de glutenfria. Fria från laktos och mjölk är de redan, tack vare mosad banan som bidrar med vätska och gör plättarna saftiga.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Saffransplättar med kokos och bär

Ingredienser

ca 20 plättar
4 dl havregryn
3 skalade mogna bananer
3 stora ägg
2 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
1 msk flytande honung
1 påse saffran (1/2 g)
1/2 tsk salt
olja (till stekning)

Tillbehör

färska hallon och blåbär (eller andra bär)
riven rostad kokos
vispad sojagrädde

Gör så här

Näringsberäkningen är per plätt inklusive tillbehör.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
179 personer har röstat

Kommentarer

Så gott!! Spädde med lite mjölk men lät ändå smeten vara tjock, så klickade ut den snarare än hällde. De fluffade upp sig och gick åt direkt.

Therese

2024-12-08

Vilken pajsare här uppfunnit detta?

Christina

2022-04-10

Saknar vätska i receptet! Efter att stått 10 min var det en fast torr smet, provstekte men blev inte bra. Spädde med 2-3 dl mjölk och stekte. Perfekt! Blev väldigt gott och barnen åt med god aptit!

Helena

2020-04-06

Näringsvärde per portion

Energi324 KJ / 78 kCal
Fett3 g
Salt0.3 g
Kolhydrater10 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Bananplättar
Betyg 4.1 av 5.
469 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Smoothie bowl med avokadofluff och bär
Betyg 3.4 av 5.
364 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Banankaka utan tillsatt socker
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Davosgröt
Betyg 3.5 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Havregrynsgröt med päronpuré
Betyg 3.3 av 5.
80 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Frysta bananspöken
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga