Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Blåbärsscones med kokos

Blåbär och scones är det bästa av två världar. Smaklyx att imponera med. När du är färdig med degen och delat i bitar lägger du på lite blåbär på mitten och viker ihop till en halvmåne. Strö gärna över kokos för extra smak.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Blanda mjöl, salt, bakpulver och socker i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda med mjölblandningen och arbeta ihop till en smulig massa med händerna. Blanda ner mjölken och rör ihop till en kladdig deg. 
  3. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
  4. Dela degen 6 bitar (för 6 st) och lägg dem på en mjölad bänk. Platta ut varje degbit med mjölad hand till, ca 10 cm i diameter. Lägg lite blåbär på mitten och vik ihop till en halvmåne. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till med en gaffel längs med kanten. Pensla med lite mjölk och strö över kokos. 
  5. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt svalna på galler.

För alla

Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.

Ingredienser

Portioner: 6 st
  • 3 1/2 dl vetemjöl (3,5 dl motsvarar 210 g)
  • 2 krm salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk socker
  • 75 g smör
  • 1 1/2 dl mjölk (+ extra till pensling)
  • 1 dl frysta blåbär
Till garnering
  • 2 msk kokos
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer