Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Äggröra med bacon och rostat bröd

Äggröra med bacon och rostat bröd är den perfekta huvudingrediensen i lördags- eller söndagsbrunchen. Sältan från det knaperstekta baconet passar perfekt ihop med den krämiga äggröran och det rostade lantbrödet! En rätt för dig som vill njuta lite extra av helgen.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 14, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela baconet i halvor och stek det i en stor stekpanna med olivoljan. Lägg över på ett fat.
  2. Vispa ihop äggen med mjölken. Smält matfettet i en kastrull. Häll i äggblandningen. Rör hela tiden långsamt med en träsked. Ta av från värmen när äggröran fortfarande är lätt krämig.
  3. Rosta lantbrödet och servera med äggröran, bacon och salladen.
  4. Kombinera gärna rätten med blåbärsplättar och hallon- och jordgubbssmoothie för en smarrig och välsmakande brunch!

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 120 g bacon
  • 1 tsk olivolja
  • 6 ägg
  • 1/2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
  • 1 tsk smör eller margarin
  • 4 skivor lantbröd
  • 65 g salladsmix
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1262 kJ / 302 kCal