Linsbolognese på svarta linser

47
3 Klimatsmart
Linsbolognese på svarta linser

En härlig bolognese i ny tappning! Denna smakrika linsbolognese med rotselleri och svarta linser blir en mättande vardagsmåltid, som dessutom passar perfekt till veckans matlåda.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018

Linsbolognese på svarta linser

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
1
stor morot
200 g
rotselleri
2 msk
tomatpuré
2 msk
olivolja
1
förp krossade tomater (à 390 g)
1 1/2 dl
svarta- eller belugalinser
1
grönsaksbuljongtärning
4 - 5 dl
vatten
1 tsk
strösocker
1 tsk
salt
1/2 tsk
svartpeppar
1 tsk
torkad timjan eller rosmarin
300 g
pasta (gärna pappardelle)

Till servering

riven parmesanost

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

47

Kommentarer

Rebecca

4/7/2020

Supergod, välbalanserade smaker och mättande!

Mia

1/21/2020

Jättegod! Tog palsternacka istället för rotselleri.

Victoria

1/20/2020

Jättegod, lagar ofta denna då allt brukar finnas hemma. Dock aldrig gjort den med rotselleri. Väljer timjan ist för rosmarin.

Näringsvärde per portion

Energi 2188 KJ / 522 kCal
Fett 11 g
Salt 2.7 g
Kolhydrater 81 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept