Linsbolognese på svarta linser

52
7 Klimatsmart
Linsbolognese på svarta linser

En härlig bolognese i ny tappning! Denna smakrika linsbolognese med rotselleri och svarta linser blir en mättande vardagsmåltid, som dessutom passar perfekt till veckans matlåda.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018

Linsbolognese på svarta linser

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
1
stor morot
200 g
rotselleri
2 msk
tomatpuré
2 msk
olivolja
1
förp krossade tomater (à 390 g)
1 1/2 dl
svarta- eller belugalinser
1
grönsaksbuljongtärning
4 - 5 dl
vatten
1 tsk
strösocker
1 tsk
salt
1/2 tsk
svartpeppar
1 tsk
torkad timjan eller rosmarin
300 g
pasta (gärna pappardelle)

Till servering

riven parmesanost

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

52

Kommentarer

Katarina

2021-05-02

Står inte om det ska vara torkade eller förkokta linser. Om det ska vara torkade linser anges inte att de ska blötläggas vilket de ju borde.

Ulrika

2021-02-11

Supergod! Jag bytte ut 1 dl vatten till 1 dl rödvin. Blev superlyxigt! Hela familjen älskade det!

Kristina

2021-02-11

Tack Anders och Mia. Nu ska här lagas. Kristina

Näringsvärde per portion

Energi 2188 KJ / 522 kCal
Fett 11 g
Salt 2.7 g
Kolhydrater 81 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept