Linsbolognese på svarta linser
En härlig bolognese i ny tappning! Denna smakrika linsbolognese med rotselleri och svarta linser blir en mättande vardagsmåltid, som dessutom passar perfekt till veckans matlåda.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2023
Ingredienser
Till servering
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen. Kontrollera innehållet i osten, kan innehålla löpe.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tog vitkål istället för rotselleri och skvätte i lite rödvin och kokade sönder en skiva vitt bröd. Mixade sedan en del av såsen. Blev riktigt gott. Vegan för resten av livet!
Ants
2024-07-17Istället för att riva grönsakerna använde jag mixer. Missade tyvärr tipsen om rödvin men hade i lite creme fraiche vilket gjorde susen.
Catarina
2024-05-30Riktigt god!
Therése
2024-01-15