Linsbolognese på svarta linser
En härlig bolognese i ny tappning! Denna smakrika linsbolognese med rotselleri och svarta linser blir en mättande vardagsmåltid, som dessutom passar perfekt till veckans matlåda.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2023
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 stor morot
200 g rotselleri
2 msk tomatpuré
2 msk olivolja
1 förp krossade tomater (à 390 g)
1 1/2 dl svarta- eller belugalinser
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk kinesisk soja
4 - 5 dl vatten
1 tsk strösocker
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 tsk torkad timjan eller rosmarin
300 g pasta (gärna pappardelle)
Till servering
riven parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2188 KJ / 522 kCal
Fett11 g
Salt3 g
Kolhydrater81 g
Protein22 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Minska mängden rosmarin, addera en skvätt rött matlagningsvin.
Jenny
2024-12-04Ganska smaklöst om man följer receptet. La till mer soja, grädde, mer timjan, vitlökspulver och även lite korv. Då blev det gott, hela familjen gillade (inkl 13 månaders)
Sofia
2024-10-30Jättebra som vardagsrätt
Charlotta
2024-10-19