Ugnsbakad torsk med belugalinser, ingefära och lime

Betyg 4.8 av 5.
28 personer har röstat
3
Ugnsbakad torsk med belugalinser, ingefära och lime

Torsk i ugn är en gammal goding som tåls att variera! Ge torskryggen sting från ingefära och syra från lime och servera den ugnsbakade torsken med nötiga belugalinser, en het salsa och frisk koriander.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2021

Ugnsbakad torsk med belugalinser, ingefära och lime

Ingredienser

4 portioner
3 dl  belugalinser
4   port torskrygg (à ca 150 g)
1/2 tsk  salt
1/2 tsk  svartpeppar
2 msk  finriven ingefära
2 tsk  finrivet limeskal
4   salladslökar
1   grön chili
1 msk  färskpressad limejuice
2   rivna vitlöksklyftor
1/2 dl  olivolja
2 krm  salt
1   kruka koriander

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
28 personer har röstat

Kommentarer

Supergott! Men jag gör gärna rotfrukter, ris eller liknande till också. Räcker längre och mer mättande.

Jonna

2024-02-19

Saknade chilli och salladslök, tog tomat och rödlök i salsan istället. Blev jättegott!

Ingmarie

2021-09-12

Jättegott! Jag hade även gurka i salsan, det blev jättebra.

Elsa

2021-05-13

Testa liknande recept

Över 60 min att tillaga
Torskrygg med linser, haricots verts, tomat och citron
Betyg 3.9 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pocherad torsk (grundrecept)
Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskspett med chili och koriander
Betyg 2.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad pumpa med belugalinser, svamp och tahinisås
Betyg 4.3 av 5.
34 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Belugalinser med rostade haricots verts
Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga