Ugnsbakad torsk med belugalinser, ingefära och lime

Torsk i ugn är en gammal goding som tåls att variera! Ge torskryggen sting från ingefära och syra från lime och servera den ugnsbakade torsken med nötiga belugalinser, en het salsa och frisk koriander.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2021

Ingredienser
4 portioner
3 dl belugalinser
4 port torskrygg (à ca 150 g)
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 msk finriven ingefära
2 tsk finrivet limeskal
4 salladslökar
1 grön chili
1 msk färskpressad limejuice
2 rivna vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
2 krm salt
1 kruka koriander
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket gott, men det behövs mer av vinägretten.
Annelie
2025-04-02Gott, 4/5 för grundrecept. Tillsatte mango tärningar till salsan vilket jag tycker lyfte rätten till 5/5.
Maud
2025-02-08Supergott! Men jag gör gärna rotfrukter, ris eller liknande till också. Räcker längre och mer mättande.
Jonna
2024-02-19