Ugnsbakad torsk med belugalinser, ingefära och lime

19
2
Ugnsbakad torsk med belugalinser, ingefära och lime

Torsk i ugn är en gammal goding som tåls att variera! Ge torskryggen sting från ingefära och syra från lime och servera den ugnsbakade torsken med nötiga belugalinser, en het salsa och frisk koriander.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2021

Ugnsbakad torsk med belugalinser, ingefära och lime

Ingredienser

4 portioner
3 dl belugalinser
4 port torskrygg (à ca 150 g)
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 msk finriven ingefära
2 tsk finrivet limeskal
4 salladslökar
1 grön chili
1 msk färskpressad limejuice
2 rivna vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
2 krm salt
1 kruka koriander

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Ingmarie

2021-09-12

Saknade chilli och salladslök, tog tomat och rödlök i salsan istället. Blev jättegott!

Elsa

2021-05-13

Jättegott! Jag hade även gurka i salsan, det blev jättebra.

Testa liknande recept