Ugnsbakad torsk med belugalinser, ingefära och lime
Torsk i ugn är en gammal goding som tåls att variera! Ge torskryggen sting från ingefära och syra från lime och servera den ugnsbakade torsken med nötiga belugalinser, en het salsa och frisk koriander.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2021
Ingredienser
4 portioner
3 dl belugalinser
4 port torskrygg (à ca 150 g)
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 msk finriven ingefära
2 tsk finrivet limeskal
4 salladslökar
1 grön chili
1 msk färskpressad limejuice
2 rivna vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
2 krm salt
1 kruka koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Supergott! Men jag gör gärna rotfrukter, ris eller liknande till också. Räcker längre och mer mättande.
Jonna
2024-02-19Saknade chilli och salladslök, tog tomat och rödlök i salsan istället. Blev jättegott!
Ingmarie
2021-09-12Jättegott! Jag hade även gurka i salsan, det blev jättebra.
Elsa
2021-05-13