UNDER 30 MIN | Medel

BBQ-kyckling med grynbowl

Att äta kvällens måltid i en skål är ett roligt sätt att servera den på! Möra kycklingfiléer smaksätts med BBQ-sås, och avnjuts ihop med antingen bulgur eller quinoa, samt fräscha ingredienser från växtriket.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 50, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka grynmixen enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Sätt på en kastrull med vatten till sojabönorna.
  3. Bryn kycklingen i oljan i en stekpanna. Sänk värmen och stek i ca 5 minuter. Häll i marinaden och låt steka på svag värme i ytterligare 5 minuter. Kycklingen är klar när innertemperaturen är 72°C.
  4. Hacka basilikan. Dela tomaterna.
  5. Koka sojabönorna 3 minuter och blanda sedan med grynmixen och rör i basilikan.
  6. Servera kycklingen med grynmix och tomater.

För alla

Kontrollera noga innehållet i marinaden.  
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt grynmixen mot quinoa eller annat glutenfritt gryn.

Tips

Koka gärna grynen i grönsaksbuljong.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port fullkornsbulgur och quinoa
  • 400 g klubbfilé av kyckling
  • 1 tsk olja
  • 1/2 påse bbq-marinad smokey honey
  • 1/2 förp basilika (à 30 g)
  • 250 g tomatmix
  • 250 g sojabönor

Näringsvärde
Per portion

Energi 2177 kJ / 519 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept