BBQ-kyckling med grynbowl
Att äta kvällens måltid i en skål är ett roligt sätt att servera den på! Möra kycklingfiléer smaksätts med BBQ-sås, och avnjuts ihop med antingen bulgur eller quinoa, samt fräscha ingredienser från växtriket.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2019
Ingredienser
2 portioner
2 port fullkornsbulgur och quinoa
400 g klubbfilé av kyckling
1 tsk olja
1/2 påse bbq-marinad smokey honey
1/2 förp basilika (à 30 g)
250 g tomatmix
250 g sojabönor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2177 KJ / 519 kCal
Fett13 g
Salt0.5 g
Kolhydrater44 g
Protein50 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gjorde receptet veganskt, hade sojafile bitar från hälsans kök istället för kyckling. Hade även gurka och rostade pinjenötter i.
Linn
2022-08-10Enkelt att svänga ihop och uppskattat av både barn och vuxna. Vi hade lite hickory-mayo att toppa med också.
Emma
2021-07-26