BBQ-kyckling med grynbowl

Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
2Klimatsmart
BBQ-kyckling med grynbowl

Att äta kvällens måltid i en skål är ett roligt sätt att servera den på! Möra kycklingfiléer smaksätts med BBQ-sås, och avnjuts ihop med antingen bulgur eller quinoa, samt fräscha ingredienser från växtriket.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2019

BBQ-kyckling med grynbowl

Ingredienser

2 portioner
2 port fullkornsbulgur och quinoa
400 g klubbfilé av kyckling
1 tsk olja
1/2 påse bbq-marinad smokey honey
1/2 förp basilika (à 30 g)
250 g tomatmix
250 g sojabönor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Gjorde receptet veganskt, hade sojafile bitar från hälsans kök istället för kyckling. Hade även gurka och rostade pinjenötter i.

Linn

2022-08-10

Enkelt att svänga ihop och uppskattat av både barn och vuxna. Vi hade lite hickory-mayo att toppa med också.

Emma

2021-07-26

Näringsvärde per portion

Energi2177 KJ / 519 kCal
Fett13 g
Salt0.5 g
Kolhydrater44 g
Protein50 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kotlett med grynsallad
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsstekt kyckling med majskolv
Betyg 3.3 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Köttbullar med bulgursallad
Betyg 2.8 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bulgur med chorizo och sweetchili
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödvinsgrillad rostas
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Quinoa- och bulgursallad med primörer
Betyg 3.2 av 5.
50 personer har röstat
Under 15 min att tillaga