Ugnsstekt kyckling med majskolv
Bbq-kryddade kycklingklubbor som marineras i ugnen tillsammans med majskolvar. Kycklingen äter du tillsammans med majsen, mjukt ris och härligt röda tomater. Ringla över lite extra bbq-sås innan servering och måltiden är komplett.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2017
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingklubbor
1 msk olja
400 g frysta majskolvar i bit
salt
peppar
1/2 dl bbq-marinad
4 port ris eller annat gryn
3 tomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2850 KJ / 680 kCal
Fett25 g
Salt2 g
Kolhydrater75 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tt🛀🧖
Yosef
2024-06-02Detta var riktigt gott. Jag lät kycklingen stå ca 15 min längre i ugnen. Köttet nästan föll av benen. Mums!
Anna
2017-10-04