Ugnsstekt kyckling med majskolv

19
1 Klimatsmart
Ugnsstekt kyckling med majskolv

Bbq-kryddade kycklingklubbor som marineras i ugnen tillsammans med majskolvar. Kycklingen äter du tillsammans med majsen, mjukt ris och härligt röda tomater. Ringla över lite extra bbq-sås innan servering och måltiden är komplett.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2017

Ugnsstekt kyckling med majskolv

Ingredienser

4 portioner
4
kycklingklubbor
1 msk
olja
400 g
frysta majskolvar i bit
-
salt
-
peppar
1/2 dl
bbq-marinad
4
port ris eller annat gryn
3
tomater

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på såsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Dela tomaterna i halvor och krydda med salt, peppar, pressad vitlök och timjan och baka dem i ugnen samtidigt som kycklingen.

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentar

Anna

2017-10-04

Detta var riktigt gott. Jag lät kycklingen stå ca 15 min längre i ugnen. Köttet nästan föll av benen. Mums!

Näringsvärde per portion

Energi 2850 KJ / 680 kCal
Fett 25 g
Salt 2 g
Kolhydrater 75 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept