Bulgur med chorizo och sweetchili | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

-1 MIN | Medel

Bulgur med chorizo och sweetchili

Testa att laga till bulgur med chorizo och sweet chili. Du får en riktigt god korvrätt som du kan äta till antingen lunch eller middag. Servera gärna bulguren och chorizon tillsammans med en god sås av kvarg, sweet chili och persilja.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka bulgur enligt förpackningens anvisning. Rör ner citronsaften.
  2. Skala och skär löken i klyftor. Kärna ur och skär paprikorna i bitar och skiva korven.
  3. Stek löken i oljan några minuter i en stor stekpanna eller traktörpanna. Lägg ner resten av ingredienserna och stek tills allt är varmt under omrörning.
  4. Blanda ned bulgur och det kryddgröna, smaka av med salt och peppar.
  5. Rör ihop kvarg, sweetchili, persilja och smaka av med salt.
  6. Servera korvgrytan med sås och bröd.

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på korvarna.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot fullkornsris och servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: byt ut kvargn mot laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvargn mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port fullkornsbulgur
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 1 rödlök
  • 1 paprika
  • 4 chorizokorvar
  • 1 msk olivolja
  • oregano eller timjan
Sås
  • 2 dl kvarg
  • 3 msk sweet chili
  • 1 dl hackad persilja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2177 kJ / 520 kCal
Läs mer om näringsvärden