UNDER 30 MIN | Medel

Kotlett med grynsallad

Här kommer stekta kotletter ihop med en matig sallad! Du kokar upp grynen, och blandar dem med avokado, samt en dressing som svängts ihop på dijonsenap, citronsaft och rapsolja. Dra några drag med salt- och pepparkvarnen över salladen, om middagen är serverad!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka grynen enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek kotletterna i oljan i en stekpanna ca 10 minuter vänd då och då. Krydda med salt och peppar.
  3. Dela, kärna ur och skär avokadorna i tärningar.
  4. Blanda pressad citronsaft, senap och rapsolja och vänd ner i grynen tillsammans med avokadotärningarna och salladen. Krydda med salt och peppar.
  5. Servera kotletterna med grynsalladen.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut matgryn mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port grynblandning (gärna fullkornsbulgur och quinoa)
  • 2 benfria fläskkotletter
  • 2 tsk olja
  • salt
  • peppar
  • 2 avokador
  • 1/2 citron
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk rapsolja
  • 1/2 påse mâchesallad (à 65 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2579 kJ / 616 kCal