Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Köttbullar med bulgursallad

Klassiska köttbullar får här sällskap av modernare bulgur. Bulgursalladen är lättlagad och smakrik. Tomat, lök och spenat fräses och blandas med kokt bulgur. En dressing med citron och senap blir smakhöjare.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek köttbullarna enligt förpackningens anvisning.
  2. Koka bulgurn enligt förpackningens anvisning.
  3. Skala och skiva löken. Skölj tomaterna och spenaten. Skär tomaterna i halvor.
  4. Dressingen: Pressa saften ur citronen och vispa ihop alla ingredienserna till dressingen.
  5. Fräs snabbt lök, tomater och spenat i olja. Vänd ner det i den kokta bulgurn. Ringla över dressingen. 
  6. Servera bulgursalladen med köttbullar och bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på köttbullarna.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot ris eller quinoa samt välj glutenfritt bröd.

Tips

Strö hackade färska örter på köttbullarna i slutet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g färska köttbullar
  • 3 dl fullkornsbulgur
  • 1 röd lök
  • 250 g körsbärstomater
  • 150 g färsk spenat
  • 1 msk olja
Dressing
  • 1/2 citron
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk fransk senap
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?