Musselsoppa med krusbär och körvel
En spännande musselsoppa finner du i detta recept. Fördela dina kokta, varma musslor, härliga krusbär och gurka i skålar före du häller över den mixade, krämiga buljongen med körvelsmak. Servera din lyxiga skaldjurssoppa med färskt bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2006
Ingredienser
4 portioner
1 påse/nät blåmusslor (1 påse motsvarar ca 1 kg)
1 fänkål
2 knipplökar
1 vitlöksklyfta
2 msk olja
2 1/2 dl vitt matlagningsvin
2 1/2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 dl crème fraiche
1/2 gurka
1 dl krusbär
1/2 kruka körvel
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen. Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagnignsgrädde till havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagnignsgrädde till havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2475 KJ / 588 kCal
Fett37.8 g
Kommentarer
Helt underbar!
Carina
2022-06-18Väl Värt att pröva, om man har en sambo som inte tycker om musslor, kan han få lasagne, ty lasagne kommer att passa som varmrätt till denna rätt, eller som kompletterande tillbehör för dem som älskar soppa och udda smaker. Kanske testa?
Mim-ariel
2013-09-18