Musselsoppa med krusbär och körvel

2
2
Musselsoppa med krusbär och körvel

En spännande musselsoppa finner du i detta recept. Fördela dina kokta, varma musslor, härliga krusbär och gurka i skålar före du häller över den mixade, krämiga buljongen med körvelsmak. Servera din lyxiga skaldjurssoppa med färskt bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2006

Musselsoppa med krusbär och körvel

Ingredienser

4 portioner
1 påse/nät blåmusslor (1 påse motsvarar ca 1 kg)
1 fänkål
2 knipplökar
1 vitlöksklyfta
2 msk olja
2 1/2 dl vitt matlagningsvin
2 1/2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 dl crème fraiche
1/2 gurka
1 dl krusbär
1/2 kruka körvel
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen. Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagnignsgrädde till havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Hittar du inte krusbär går det bra med 1-2 lime, skalade och skurna i hinnfria klyftor (s k filéer).

Det är viktigt att skalen är stängda när musslorna ska tillagas. Ev öppna skal kan knackas mot diskbänken, och om de inte stängs ska de slängas. Det kan även förekomma dyfyllda musslor. De känns igen på att de är betydligt tyngre än övriga. Dymusslor ska slängas. Borsta musslorna väl och dra bort skäggtömmen som sitter på skalet.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Carina

2022-06-18

Helt underbar!

Mim-ariel

2013-09-18

Väl Värt att pröva, om man har en sambo som inte tycker om musslor, kan han få lasagne, ty lasagne kommer att passa som varmrätt till denna rätt, eller som kompletterande tillbehör för dem som älskar soppa och udda smaker. Kanske testa?

Näringsvärde per portion

Energi 2475 KJ / 588 kCal
Fett 0 g
Läs mer om näringsvärden