Bakad torsk med vit sparris och citronpotatispuré
Bakad torsk med vit sparris och en syrlig citronpotatispuré som tillbehör. Sparrisen bryns i olja där mandel, dill och citron bidrar till smaken. Medan torsken steks färdigt i ugnen pressas purén med varm mjölk, smör och citronskal. Smaklig måltid.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2015
Ingredienser
2 portioner
Puré
400 g fast potatis
1 citron
1 dl mjölk
2 msk smör
salt
peppar
Sparris
250 g vit sparris
1 msk olivolja
1/2 påse mandelspån (à 50 g)
1/2 ask dill (à 20 g)
citronsaft
Torsk
250 g rimmad torskfilé
Till servering
1/2 påse mangoldskott (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2403 KJ / 575 kCal
Fett27 g
Salt3.9 g
Kolhydrater44 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott men tyvärr fick jag tag på för grov sparris och flera var träiga. Ganska dyra råvaror så man vill ju att det blir bra. Kom i otakt tack vare att fisken inte var tinad rakt igenom och det gjorde att det inte var så varmt som jag önskat.
Jonas
2021-05-08Fräsch och lätt rätt. Servera gärna med en ordentlig sallad då det kan behövas för att stå sig mätt.
Anna-cari
2020-10-24Jättegott! Mild och god smak och rätt smidigt att göra. Går hem hos barnen också.
Karin
2015-06-02