Bakad torsk med vit sparris och citronpotatispuré

39
3
Bakad torsk med vit sparris och citronpotatispuré

Bakad torsk med vit sparris och en syrlig citronpotatispuré som tillbehör. Sparrisen bryns i olja där mandel, dill och citron bidrar till smaken. Medan torsken steks färdigt i ugnen pressas purén med varm mjölk, smör och citronskal. Smaklig måltid.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2015

Bakad torsk med vit sparris och citronpotatispuré

Ingredienser

2 portioner

Puré

400 g fast potatis
1 citron
1 dl mjölk
2 msk smör
salt och peppar

Sparris

250 g vit sparris
1 msk olivolja
1/2 påse mandelspån (à 50 g)
1/2 ask dill (à 20 g)
citronsaft

Torsk

250 g rimmad torskfilé

Till servering

1/2 påse mangoldskott (à 65 g)

Gör så här

För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

39

Kommentarer

Jonas

2021-05-08

Gott men tyvärr fick jag tag på för grov sparris och flera var träiga. Ganska dyra råvaror så man vill ju att det blir bra. Kom i otakt tack vare att fisken inte var tinad rakt igenom och det gjorde att det inte var så varmt som jag önskat.

Anna-cari

2020-10-24

Fräsch och lätt rätt. Servera gärna med en ordentlig sallad då det kan behövas för att stå sig mätt.

Karin

2015-06-02

Jättegott! Mild och god smak och rätt smidigt att göra. Går hem hos barnen också.

Näringsvärde per portion

Energi 2403 KJ / 575 kCal
Fett 27 g
Salt 39 g
Kolhydrater 44 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden