Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lammkorv och ris Marrakech med frukt och mandel

Basmatiris med orientaliska kryddor, granatäpple, torkad aprikos och rostad sötmandel. Servera till grillad lammkorv, t ex merguez, och matyoughurt i pitabröd. Låt alla plocka ihop själva på grillkalaset!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Krossa kardemummakärnorna. Fräs lök, vitlök och kryddorna i olivoljan. Rör ner riset och koka enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär aprikoserna i strimlor. Rosta mandeln i en torr het stekpanna. Skala apelsinen med en kniv och skiva den tunt. Plocka ur kärnorna ur granatäpplet.
  3. Blanda riset med aprikoser och mandel. Smaksätt med salt och svartpeppar.
  4. Lägg mangoldskotten på ett fat, lägg på riset och fördela apelsin och granatäpple på riset.
  5. Servera riset med grillad Merguez eller färsk lammkorv, matyoghurt och grillat pitabröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd lämpligt glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk kardemummakärnor
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 2 msk olivolja
  • 4 port basmatiris
  • 10 torkade aprikoser
  • 1 dl hel sötmandel
  • 1 apelsin
  • 1 granatäpple
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 65 g röda mangoldskott
Till servering
  • merguez eller färsk lammkorv
  • matyoghurt
  • pitabröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3838 kJ / 913 kCal