Kalkongryta med bönor

Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
0
Kalkongryta med bönor

Kvällens middag är en krämig och otroligt god kalkongryta som kommer att mätta både stora och små. Len kalkonfilé och rökig kalkonbacon får puttra i en mustig sås på hönsbuljong, grädde, bönor och vitlök tills smakerna gift sig. Servera med nykokt ris, lägg upp de röda tomatbitarna, strössla över hackad gräslök och ät er mätta.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2017

Kalkongryta med bönor

Ingredienser

4 portioner
ca 400 g kalkonbröstfilé
100 g kalkonbacon
1 tsk olja
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
1 1/2 dl matlagningsgrädde
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1/2 msk majsstärkelse
4 port ris
380 g kokta stora vita bönor
1 ask färsk gräslök (à 20 g)
3 tomater

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2111 KJ / 504 kCal
Fett10.3 g
Salt1.93 g
Kolhydrater60 g
Protein39.1 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Baconlindad kalkon med dragoncrème
Betyg 4.4 av 5.
51 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalkonpasta med senap och timjan
Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brysselkålsribollita
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Baconlindad kalkon med dragonsås
Betyg 4.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta med kalkon i gräddig sås
Betyg 4.3 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Baconlindad kalkon med champinjonsås
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga