Kvällens middag är en krämig och otroligt god kalkongryta som kommer att mätta både stora och små. Len kalkonfilé och rökig kalkonbacon får puttra i en mustig sås på hönsbuljong, grädde, bönor och vitlök tills smakerna gift sig. Servera med nykokt ris, lägg upp de röda tomatbitarna, strössla över hackad gräslök och ät er mätta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2017
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer