Kalkongryta med bönor
Kvällens middag är en krämig och otroligt god kalkongryta som kommer att mätta både stora och små. Len kalkonfilé och rökig kalkonbacon får puttra i en mustig sås på hönsbuljong, grädde, bönor och vitlök tills smakerna gift sig. Servera med nykokt ris, lägg upp de röda tomatbitarna, strössla över hackad gräslök och ät er mätta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2017
Ingredienser
4 portioner
ca 400 g kalkonbröstfilé
100 g kalkonbacon
1 tsk olja
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
1 1/2 dl matlagningsgrädde
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1/2 msk majsstärkelse
4 port ris
380 g kokta stora vita bönor
1 ask färsk gräslök (à 20 g)
3 tomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2111 KJ / 504 kCal
Fett10.3 g
Salt1.93 g
Kolhydrater60 g
Protein39.1 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer