Kalkongryta med bönor

6
0
Kalkongryta med bönor

Kvällens middag är en krämig och otroligt god kalkongryta som kommer att mätta både stora och små. Len kalkonfilé och rökig kalkonbacon får puttra i en mustig sås på hönsbuljong, grädde, bönor och vitlök tills smakerna gift sig. Servera med nykokt ris, lägg upp de röda tomatbitarna, strössla över hackad gräslök och ät er mätta.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2017

Kalkongryta med bönor

Ingredienser

4 portioner
ca 400 g kalkonbröstfilé
100 g kalkonbacon
1 tsk olja
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
1 1/2 dl matlagningsgrädde
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1/2 msk majsstärkelse
4 port ris
380 g kokta stora vita bönor
1 ask färsk gräslök (à 20 g)
3 tomater

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2111 KJ / 504 kCal
Fett 10.3 g
Salt 1.93 g
Kolhydrater 60 g
Protein 39.1 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden