Balsamico brässerad hjärtkål med getost och hasselnötter

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
0
Balsamico brässerad hjärtkål med getost och hasselnötter

Hjärtkål är en mindre typ av kål, inte bara vackert färggrann utan dessutom busenkel att tillaga. Här får den brässeras i sötsyrlig balsamvinäger och serveras med smulad getost och knapriga hasselnötter. En perfekt smakkombination av sött, syrligt och salt.

Balsamico brässerad hjärtkål med getost och hasselnötter

Ingredienser

4 portioner
2   hjärtkålshuvuden (à 250 g)
1 msk  olivolja
salt
peppar
1 dl  vatten
2 msk  balsamicovinäger
100 g  getost
1/2 dl  rostade skalade hasselnötter

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi878 KJ / 209 kCal
Fett16 g
Salt2 g
Kolhydrater8 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Melon med senapsvinägrett, getost och hasselnötter
Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Körsbärssallad med getost och dragon
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Getostbollar med krispigt baconsmul
Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Getostkräm
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillad röding med getost på spetskål och salsa romesco
Betyg 3.6 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Getostrullar med aprikos
Betyg 2.9 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga