Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Balsamico brässerad hjärtkål med getost och hasselnötter

Hjärtkål är en mindre typ av kål, inte bara vackert färggrann utan dessutom busenkel att tillaga. Här får den brässeras i sötsyrlig balsamvinäger och serveras med smulad getost och knapriga hasselnötter. En perfekt smakkombination av sött, syrligt och salt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kålen i 4 klyftor. Ansa roten.
  2. Bryn kålen i oljan på båda snittytorna i en stekpanna, krydda med salt och peppar.
  3. Sänk värmen och häll över vattnet och vinägern. Låt sjuda under lock tills nästan all vätska kokat in i kålen, 2-3 minuter.
  4. Smula getosten och hacka hasselnötterna.
  5. Strö över getosten och hasselnötterna över kålen och servera.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 hjärtkålshuvuden (à 250 g)
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 1 dl vatten
  • 2 msk balsamicovinäger
  • 100 g getost
  • 1/2 dl rostade skalade hasselnötter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 878 kJ / 209 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer