Frukt- och nötfylld brietårta

15
2
Frukt- och nötfylld brietårta

Även en enklare brietårta fungerar då den pimpas med nötter, torkad frukt samt grädde och getost. Den här brietårtan blir en allt-i-ett-osträtt som är vacker att se på, kul att laga och servera och inte minst väldigt god!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2012

Frukt- och nötfylld brietårta

Ingredienser

6 portioner
1 bit/tårta brieost (à ca 400 g)
150 g getost (chèvre)
1 - 1 1/2 dl rostade pinjenötter
1/2 dl grovhackade valnötter
1/2 dl russin
1/2 dl torkade grovhackade aprikoser
2 msk finhackad persilja
2 msk finhackad gräslök
ca 1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: bjud istället en bit god hårdost tillsammans med en klick laktosfri färskost som smaksätts med nötter, frukt och grönt enligt receptet.
Gör mjölkproteinfri: uteslut ost och grädde. Bjud en bit tofu eller mjölkfritt ostalternativ tillsammans med en klick mjölkfritt färskostalternativ som smaksätts med nötter, frukt och grönt enligt receptet.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Ann-mari

2013-05-11

Hoppa över gräslöken och persiljan, rulla i hackade nötter istället. Fick full pott när jag hade med mig denna på en tjejkväll och alla ville ha receptet.

Gunilla

2013-02-18

Av 7 vuxna och 6 barn var det en vuxen som tyckte den var OK, vi andra tyckte: Oj vad hemskt