Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Auberginepasta med valnötter och ruccolasallad

Få ingredienser och moment men ett gott och spännande resultat! Så skulle man kunna sammanfatta den här vegetariska pastarätten som toppas med färsk basilika och valnötter.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär auberginerna i tärningar. Skala och skär löken i klyftor.
  2. Stek aubergine och lök i oljan i en stekpanna (gärna teflon). Krydda med pressad vitlök, salt och peppar.
  3. Dela körsbärstomaterna och grovhacka basilika och valnötter.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Blanda pastan med auberginefräset, tomat och ruccola. Krydda med salt och peppar och lägg på basilika och valnötter. Servera.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: Använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: Använd äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 auberginer
  • 1 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • 250 g körsbärstomater
  • 1/2 kruka basilika
  • 50 g valnötter
  • 2 förp färsk tagliolini pasta (à 250 g)
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2621 kJ / 627 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept