Auberginepasta med valnötter och ruccolasallad
Få ingredienser och moment men ett gott och spännande resultat! Så skulle man kunna sammanfatta den här vegetariska pastarätten som toppas med färsk basilika och valnötter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2012
Ingredienser
4 portioner
2 auberginer
1 rödlök
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
250 g körsbärstomater
1/2 kruka basilika
50 g valnötter
2 förp färsk tagliolini pasta (à 250 g)
65 g rucola
För alla
Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: Använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: Använd äggfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2621 KJ / 627 kCal
Fett13 g
Salt0.5 g
Kolhydrater101 g
Protein21 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
2/5, smakar nästan ingenting. Bara pasta och svaga grönsaker. Skulle kunna vara bra tillbehör om man har något till, ex en linsbiff!
Freja
2021-10-28