Auberginepasta med valnötter och ruccolasallad

29
1
Auberginepasta med valnötter och ruccolasallad

Få ingredienser och moment men ett gott och spännande resultat! Så skulle man kunna sammanfatta den här vegetariska pastarätten som toppas med färsk basilika och valnötter.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2012

Auberginepasta med valnötter och ruccolasallad

Ingredienser

4 portioner
2 auberginer
1 rödlök
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
250 g körsbärstomater
1/2 kruka basilika
50 g valnötter
2 förp färsk tagliolini pasta (à 250 g)
65 g rucola

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: Använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: Använd äggfri pasta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentar

Freja

2021-10-28

2/5, smakar nästan ingenting. Bara pasta och svaga grönsaker. Skulle kunna vara bra tillbehör om man har något till, ex en linsbiff!

Näringsvärde per portion

Energi 2621 KJ / 627 kCal
Fett 13 g
Salt 5 g
Kolhydrater 101 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden