Auberginepasta med kabanoss

Färgrik och lättlagad pastarätt av godsaker som bland annat aubergine, kabanosskorv, lök, körsbärstomater och färsk tagliolinipasta. Auberginepasta med kabanoss tillagar du på under 30 minuter och serverar med basilika och parmesanflarn. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2013

Ingredienser
4 portioner
2 auberginer
ca 450 g kabanoss eller vegokabanoss
1 rödlök
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
250 g körsbärstomater
1 kruka basilika
2 förp färsk tagliolini (à 250 g)
1/2 burk parmesanflarn (à 95 g)
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från laktos.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Tips
Kockknepet:
Varma tomater: När korven är stekt sänk värmen och lägg i tomaterna. Låt dem bli ljumna och lite mosiga, krydda med salt och peppar.
Varma tomater: När korven är stekt sänk värmen och lägg i tomaterna. Låt dem bli ljumna och lite mosiga, krydda med salt och peppar.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3332 KJ / 797 kCal
Fett44.7 g
Kolhydrater59.3 g
Protein35.1 g
Kommentarer