Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Auberginepasta med kabanoss

Färgrik och lättlagad pastarätt av godsaker som bland annat aubergine, kabanosskorv, lök, körsbärstomater och färsk tagliolinipasta. Auberginepasta med kabanoss tillagar du på under 30 minuter och serverar med basilika och parmesanflarn. Mums!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär auberginerna i tärningar och korven i slantar. Skala och skär löken i klyftor.
  2. Stek aubergine, korv och lök i olivoljan i en stekpanna (gärna teflon). Krydda med pressad vitlök, salt och peppar.
  3. Dela körsbärstomaterna och grovhacka basilikan.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Blanda pastan med auberginefräset och tomaterna. Krydda med salt och peppar och lägg på basilika och parmesan. Servera direkt.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från laktos.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

 

Tips

Kockknepet:
Varma tomater: När korven är stekt sänk värmen och lägg i tomaterna. Låt dem bli ljumna och lite mosiga, krydda med salt och peppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 auberginer
  • 450 g kabanoss
  • 1 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 kruka basilika
  • 2 förp färsk tagliolini (à 250 g)
  • 1/2 burk parmesanflarn (à 95 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3332 kJ / 797 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer