Auberginepasta med tomat och örter

24
3
Auberginepasta med tomat och örter

Denna smakrika auberginepasta är förbluffande god! En härlig kombination av pressad vitlök, timjan och persilja utgör grunden i denna örtiga rätt. Blanda sedan auberginefräset och örterna med pastan, smaka och njut!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2014

Auberginepasta med tomat och örter

Ingredienser

4 portioner
1 aubergine
1 rödlök
3 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 tsk strösocker
salt och peppar
400 g konserverade tomater
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
410 g kokta stora vita bönor
1/2 kruka persilja
1/2 kruka timjan
2 förp färsk pasta tagliolini (à 250 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Här passar det bra att servera något krispigt till, exempelvis rostade solros- eller pumpafrön.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Emma

2014-12-15

Gott och enkelt att göra!

Charlotta

2014-11-26

Ingen i familjen gillade detta. Alldeles för mycket pasta i receptet i förhållande till röran. Bönorna passade inte in. Trist anrättning. Inte nöjda alls med maten hittills i veckan...

Helena

2014-11-25

Att nått så enkelt kan vara så himla gott! En riktig fempoängare!

Näringsvärde per portion

Energi 2827 KJ / 675 kCal
Fett 13 g
Salt 2 g
Kolhydrater 108 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden