Auberginepasta med tomat och örter
Denna smakrika auberginepasta är förbluffande god! En härlig kombination av pressad vitlök, timjan och persilja utgör grunden i denna örtiga rätt. Blanda sedan auberginefräset och örterna med pastan, smaka och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2014
Ingredienser
4 portioner
1 aubergine
1 rödlök
3 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 tsk strösocker
salt
peppar
400 g konserverade tomater
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
410 g kokta stora vita bönor
1/2 kruka persilja
1/2 kruka timjan
2 förp färsk pasta tagliolini (à 250 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2827 KJ / 675 kCal
Fett13 g
Salt2 g
Kolhydrater108 g
Protein23 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott och enkelt att göra!
Emma
2014-12-15Ingen i familjen gillade detta. Alldeles för mycket pasta i receptet i förhållande till röran. Bönorna passade inte in. Trist anrättning. Inte nöjda alls med maten hittills i veckan...
Charlotta
2014-11-26Att nått så enkelt kan vara så himla gott! En riktig fempoängare!
Helena
2014-11-25