Valnötstofu med barigoulegrönsaker, bakade körsbärstomater & auberginekräm

2
0
Valnötstofu med barigoulegrönsaker, bakade körsbärstomater & auberginekräm

En härlig vegetarisk festmåltid. Ljuvliga ugnsbakade körsbärstomater, len auberginekräm, valnötstofu och barigoulegrönsaker med smak av vitt vin, vitvinsvinäger och timjan. En måltid som passar bra vid festliga tillfällen.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2009

Valnötstofu med barigoulegrönsaker, bakade körsbärstomater & auberginekräm

Ingredienser

6 portioner

Ugnsbakade körsbärstomater

1 ask körsbärstomater (à 250 g)
1/2 tsk flingsalt

Barigoulegrönsaker

4 schalottenlökar
1 fänkål
4 morötter
2 palsternackor
2 selleristjälkar
2 dl vitt vin
1 msk vitvinsvinäger
timjankvistar
lagerblad
1 tsk salt
2 msk olivolja

Auberginekräm

2 auberginer
1 dl yoghurt (10 %)
olivolja
1/2 tsk salt

Valnötstofu

1 förpackning marinerad tofu (à 300 g)
1 dl valnötter
1 äggvita
2 msk rapsolja

Gör så här

Tips

Mycket går att förbereda, gärna dagen före. Börja med tomaterna, som tar tid i ugnen. Barigoulegrönsakerna och auberginekrämen kan också göras långt i förväg.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1189 KJ / 284 kCal
Fett 18 g
Salt 2 g
Kolhydrater 14 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden