Valnötstofu med barigoulegrönsaker, bakade körsbärstomater & auberginekräm
En härlig vegetarisk festmåltid. Ljuvliga ugnsbakade körsbärstomater, len auberginekräm, valnötstofu och barigoulegrönsaker med smak av vitt vin, vitvinsvinäger och timjan. En måltid som passar bra vid festliga tillfällen.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2009
Ingredienser
6 portioner
Ugnsbakade körsbärstomater
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
1/2 tsk flingsalt
Barigoulegrönsaker
4 schalottenlökar
1 fänkål
4 morötter
2 palsternackor
2 selleristjälkar
2 dl vitt vin
1 msk vitvinsvinäger
timjankvistar
lagerblad
1 tsk salt
2 msk olivolja
Auberginekräm
2 auberginer
1 dl yoghurt (10 %)
olivolja
1/2 tsk salt
Valnötstofu
1 förpackning marinerad tofu (à 300 g)
1 dl valnötter
1 äggvita
2 msk rapsolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1189 KJ / 284 kCal
Fett18 g
Salt2 g
Kolhydrater14 g
Protein9 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Väldigt mycket jobb i förhållande till resultatet. Auberginekrämen var god, likaså tofun... Men grönsakerna, långkok...
Greger
2024-03-16