Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Valnötstofu med barigoulegrönsaker, bakade körsbärstomater & auberginekräm

En härlig vegetarisk festmåltid. Ljuvliga ugnsbakade körsbärstomater, len auberginekräm, valnötstofu och barigoulegrönsaker med smak av vitt vin, vitvinsvinäger och timjan. En måltid som passar bra vid festliga tillfällen.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ugnsbakade körsbärstomater: Sätt ugnen på 100°C.
  2. Lägg tomaterna på en plåt, strö över salt. Ställ in i ugnen i ca 3 timmar. Kan förberedas hit.
  3. Barigoulegrönsaker: Sätt ugnen på 175°C.
  4. Skala schalottenlöken. Skär dem i mindre bitar om de är stora. Skär fänkålen i tunna klyftor. Skala och skär morot och palsternacka i tunna klyftor/stavar. Skär sellerin i ca 5 cm stora bitar.
  5. Lägg lök, fänkål, morötter, palsternackor, selleri, vin, vinäger, timjankvistar och lagerblad trångt i en ugnsform. Strö över salt. Häll på hett vatten så att det täcker. Täck med aluminiumfolie. Ställ in 1-2 timmar i ugnen, tills grönsakerna är mjuka. Kan förberedas hit.
  6. Auberginekräm: Sätt ugnen på 200°C.
  7. Halvera auberginerna. Ställ in i ugnen i ca 40 minuter, tills de känns helt mjuka.
  8. Skrapa ut innehållet och mixa med yoghurt i en matberedare eller med stavmixer. Smaka av med salt. Kan förberedas hit.
  9. Valnötstofu: Skär tofun i cm-tjocka skivor. Finhacka nötterna. Vispa äggvitan lätt.
  10. Vänd tofun först i äggvita och sedan i valnötterna. Stek dem i olja, 2-3 minuter på varje sida. Servera genast.
  11. Vid servering: Sätt ugnen på 225°C.
  12. Värm grönsakerna i 20-30 minuter. Ställ in tomaterna de sista 5 minuterna.
  13. Sila av buljongen från grönsakerna. Tillsätt olivolja och smaka ev av med lite vinäger.
  14. Lägg upp tofu, auberginekräm och grönsaker på varma tallrikar. Servera resten av grönsakerna i en skål.

Tips

Mycket går att förbereda, gärna dagen före. Börja med tomaterna, som tar tid i ugnen. Barigoulegrönsakerna och auberginekrämen kan också göras långt i förväg.

Ingredienser

Portioner: 6
Ugnsbakade körsbärstomater
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 1/2 tsk flingsalt
Barigoulegrönsaker
  • 4 schalottenlökar
  • 1 fänkål
  • 4 morötter
  • 2 palsternackor
  • 2 selleristjälkar
  • 2 dl vitt vin
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • timjankvistar
  • lagerblad
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
Auberginekräm
  • 2 auberginer
  • 1 dl yoghurt (10 %)
  • olivolja
  • 1/2 tsk salt
Valnötstofu
  • 1 förpackning marinerad tofu (à 300 g)
  • 1 dl valnötter
  • 1 äggvita
  • 2 msk rapsolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1189 kJ / 284 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept