Syrlig böngryta med bulgur och koriander

46
3
Syrlig böngryta med bulgur och koriander

Bönan är det nya köttet, liten men laddad med proteiner och vitaminer. Perfekt som bas i en mustig vegetarisk gryta tillsammans med aubergine och heta kryddor. Servera med bulgur och koriander.

Syrlig böngryta med bulgur och koriander

Ingredienser

4 portioner
4 port bulgur (gärna fullkorn)
1 aubergine
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 förp bönmix (à 380 g)
1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
3 msk olivolja
1 tsk spiskummin
1 tsk malen koriander
1 krm chiliflakes
500 g krossade tomater
2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 msk rödvinsvinäger
salt
1 kruka koriander

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och bönmixen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot quinoa, glutenfri couscous eller annat glutenfritt gryn.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

46

Kommentarer

Sara

2021-10-13

Jättegott om man serverade med lite creme fraiche/matyoghurt och lime. Gott att doppa nachos i också!

Håkan

2021-01-17

Mycket gott. Kommer att bli fler gånger.

2017-03-07

Fantastiskt god gryta som är enkel och snabb att laga. Jag gillar normalt sett inte aubergin men i denna rätt var det kanon!

Näringsvärde per portion

Energi 1751 KJ / 419 kCal
Fett 12 g
Salt 2 g
Kolhydrater 54 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden