Syrlig böngryta med bulgur och koriander
Bönan är det nya köttet, liten men laddad med proteiner och vitaminer. Perfekt som bas i en mustig vegetarisk gryta tillsammans med aubergine och heta kryddor. Servera med bulgur och koriander.
Ingredienser
4 portioner
4 port bulgur (gärna fullkorn)
1 aubergine
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 förp bönmix (à 380 g)
1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
3 msk olivolja
1 tsk spiskummin
1 tsk malen koriander
1 krm chiliflakes
500 g krossade tomater
2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 msk rödvinsvinäger
salt
1 kruka koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1751 KJ / 419 kCal
Fett12 g
Salt2 g
Kolhydrater54 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott om man serverade med lite creme fraiche/matyoghurt och lime. Gott att doppa nachos i också!
Sara
2021-10-13Mycket gott. Kommer att bli fler gånger.
Håkan
2021-01-17Fantastiskt god gryta som är enkel och snabb att laga. Jag gillar normalt sett inte aubergin men i denna rätt var det kanon!