Syrlig böngryta med bulgur och koriander

40
2 Klimatsmart
Syrlig böngryta med bulgur och koriander

Bönan är det nya köttet, liten men laddad med proteiner och vitaminer. Perfekt som bas i en mustig vegetarisk gryta tillsammans med aubergine och heta kryddor. Servera med bulgur och koriander.

Skriv ut
Syrlig böngryta med bulgur och koriander

Ingredienser

4 portioner
4
port bulgur (gärna fullkorn)
1
aubergine
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
1
förp bönmix (à 380 g)
1
förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
3 msk
olivolja
1 tsk
spiskummin
1 tsk
malen koriander
1 krm
chiliflakes
500 g
krossade tomater
2 1/2 dl
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 msk
rödvinsvinäger
-
salt
1
kruka koriander

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och bönmixen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot quinoa, glutenfri couscous eller annat glutenfritt gryn.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

40

Kommentarer

Håkan

2021-01-17

Mycket gott. Kommer att bli fler gånger.

2017-03-07

Fantastiskt god gryta som är enkel och snabb att laga. Jag gillar normalt sett inte aubergin men i denna rätt var det kanon!

Näringsvärde per portion

Energi 1751 KJ / 419 kCal
Fett 12 g
Salt 2 g
Kolhydrater 54 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept