Bönburgare med varm tomat- och auberginesallad

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Bönburgare med varm tomat- och auberginesallad

Smakrika grillade vegobönburgare som verkligen är värda att laga. Bönburgarnas grund är bruna bönor och potatis som kryddas med spiskummin, paprikapulver, solroskärnor och vitlök. Servera burgarna på en brödskiva av surdeg och med en fräsch tomat- och auberginesallad samt dressing av yoghurt och getost.

Bönburgare med varm tomat- och auberginesallad

Ingredienser

4 portioner

Bönburgare

2 dl  torkade bruna bönor
200 g  potatis
2 tsk  spiskummin
1 tsk  rökt paprikapulver
1 tsk  salt
2 krm  peppar
1/2 dl  ströbröd
1   ägg
1/2 dl  solroskärnor
2 msk  majsstärkelse
1   vitlöksklyfta
2 msk  olja

Tomat- och auberginesallad

2   auberginer (à ca 250 g)
salt
4   färska lökar
4   tomater
svartpeppar
3 msk  vitvinsvinäger
2 msk  dijonsenap
1 dl  olivolja
1   kruka basilika
180 g  getost
2 dl  matlagningsyoghurt
8   skivor surdegsbröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av ströbröd och bröd.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Getostkräm
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillad brioche med getost och hjortron
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bön- och olivsallad med bulgur och prosciutto
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bruna bönor från Västergötland
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Portabelloburgare med grillad avokado och het bönkräm
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Klassiska bruna bönor med stekt fläsk
Betyg 3.7 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga