Bönburgare med varm tomat- och auberginesallad

2
0
Bönburgare med varm tomat- och auberginesallad

Smakrika grillade vegobönburgare som verkligen är värda att laga. Bönburgarnas grund är bruna bönor och potatis som kryddas med spiskummin, paprikapulver, solroskärnor och vitlök. Servera burgarna på en brödskiva av surdeg och med en fräsch tomat- och auberginesallad samt dressing av yoghurt och getost.

Bönburgare med varm tomat- och auberginesallad

Ingredienser

4 portioner

Bönburgare

2 dl torkade bruna bönor
200 g potatis
2 tsk spiskummin
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk salt
2 krm peppar
1/2 dl ströbröd
1 ägg
1/2 dl solroskärnor
2 msk majsstärkelse
1 vitlöksklyfta
2 msk olja

Tomat- och auberginesallad

2 auberginer (à ca 250 g)
salt
4 färska lökar
4 tomater
svartpeppar
3 msk vitvinsvinäger
2 msk dijonsenap
1 dl olivolja
1 kruka basilika
180 g getost
2 dl matlagningsyoghurt
8 skivor surdegsbröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av ströbröd och bröd.

 

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer