Bönburgare med varm tomat- och auberginesallad

0
0
Bönburgare med varm tomat- och auberginesallad

Smakrika grillade vegobönburgare som verkligen är värda att laga. Bönburgarnas grund är bruna bönor och potatis som kryddas med spiskummin, paprikapulver, solroskärnor och vitlök. Servera burgarna på en brödskiva av surdeg och med en fräsch tomat- och auberginesallad samt dressing av yoghurt och getost.

Skriv ut
Bönburgare med varm tomat- och auberginesallad

Ingredienser

4 portioner

Bönburgare

2 dl
torkade bruna böna
200 g
potatis
2 tsk
spiskummin
1 tsk
rökt paprikapulver
1 tsk
salt
2 krm
peppar
1/2 dl
ströbröd
1
ägg
1/2 dl
solroskärnor
2 msk
majsstärkelse
1
vitlöksklyfta
2 msk
olja

Tomat- och auberginesallad

2
auberginer (à ca 250 g)
-
salt
4
färska lökar
4
tomater
-
svartpeppar
3 msk
vitvinsvinäger
2 msk
dijonsenap
1 dl
olivolja
1
kruka basilika
180 g
getost
2 dl
matlagningsyoghurt
8
skivor surdegsbröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av ströbröd och bröd.



Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Testa liknande recept