Bönburgare med varm tomat- och auberginesallad
Smakrika grillade vegobönburgare som verkligen är värda att laga. Bönburgarnas grund är bruna bönor och potatis som kryddas med spiskummin, paprikapulver, solroskärnor och vitlök. Servera burgarna på en brödskiva av surdeg och med en fräsch tomat- och auberginesallad samt dressing av yoghurt och getost.
Ingredienser
4 portioner
Bönburgare
2 dl torkade bruna bönor
200 g potatis
2 tsk spiskummin
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk salt
2 krm peppar
1/2 dl ströbröd
1 ägg
1/2 dl solroskärnor
2 msk majsstärkelse
1 vitlöksklyfta
2 msk olja
Tomat- och auberginesallad
2 auberginer (à ca 250 g)
salt
4 färska lökar
4 tomater
svartpeppar
3 msk vitvinsvinäger
2 msk dijonsenap
1 dl olivolja
1 kruka basilika
180 g getost
2 dl matlagningsyoghurt
8 skivor surdegsbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer