Curry och ingefärsdoftande vegogryta med kokosmjölk, aubergine och kikärtor. Stek auberginen i olja innan du smaksätter grytan med chili, garam masala och gurkmeja. Till sist smaka av med lime och strö över hackad koriander. Avnjut denna curry med nykokt ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
51 2016
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kent
2021-01-03Hejsan, Kan man rosta aubergineklyftorna i ugn istället för att steka dem? Borde vara enklare samt gå snabbare? /Kent
A-c
2020-03-11Makalöst gott. Jag hade ingen ingefära men det gick bra ändå. Sen lätt jag auberginen koka med istället, då jag gillar den helt utan tuggmotstånd. Serverade med Quinoa och svarta linser för extra protein. Bra anti-inflamatoriskt recept.
Sigrid
2017-10-25Hej! Jag kan inte hitta någon curry i ingredienserna, är det jag som letar dåligt eller är det namnet på grytan som vilseleder mig? :)
Redaktionen ICAse
2017-10-26Hej Sigrid! Curry är en kryddblandning av gurkmeja, ingefära, garam masala mfl. Kan vara blandning på 3-20 olika kryddor. Så detta blir absolut med currysmak. Lycka till! Hälsningar Michelle