Auberginecurry med tomat och kikärter

172
5
Auberginecurry med tomat och kikärter

Curry och ingefärsdoftande vegogryta med kokosmjölk, aubergine och kikärtor. Stek auberginen i olja innan du smaksätter grytan med chili, garam masala och gurkmeja. Till sist smaka av med lime och strö över hackad koriander. Avnjut denna curry med nykokt ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2016

Auberginecurry med tomat och kikärter

Ingredienser

4 portioner
2 auberginer
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
3 msk olja
1 msk gula senapsfrön
salt och peppar
1 röd spansk peppar
1 msk riven ingefära
400 g kikärtor
1 msk garam masala
2 tsk gurkmeja
400 ml kokosmjölk
2 dl vatten
1 lime
250 g pärltomater eller körsbärstomater

Till servering

ris (eller annat gryn)
1/2 förp persilja (à 20 g) eller motsvarande mängd koriander

För alla

Kontrollera ingredienserna i garam masala.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller glutenfri couscous att servera till.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

172

Kommentarer

Kent

2021-01-03

Hejsan, Kan man rosta aubergineklyftorna i ugn istället för att steka dem? Borde vara enklare samt gå snabbare? /Kent

A-c

2020-03-11

Makalöst gott. Jag hade ingen ingefära men det gick bra ändå. Sen lätt jag auberginen koka med istället, då jag gillar den helt utan tuggmotstånd. Serverade med Quinoa och svarta linser för extra protein. Bra anti-inflamatoriskt recept.

Sigrid

2017-10-25

Hej! Jag kan inte hitta någon curry i ingredienserna, är det jag som letar dåligt eller är det namnet på grytan som vilseleder mig? :)

Redaktionen ICAse

2017-10-26

Hej Sigrid! Curry är en kryddblandning av gurkmeja, ingefära, garam masala mfl. Kan vara blandning på 3-20 olika kryddor. Så detta blir absolut med currysmak. Lycka till! Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 3432 KJ / 820 kCal
Fett 38 g
Salt 1.7 g
Kolhydrater 88 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden