Auberginecurry med tomat och kikärter
Curry och ingefärsdoftande vegogryta med kokosmjölk, aubergine och kikärtor. Stek auberginen i olja innan du smaksätter grytan med chili, garam masala och gurkmeja. Till sist smaka av med lime och strö över hackad koriander. Avnjut denna curry med nykokt ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2016
Ingredienser
4 portioner
2 auberginer
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
3 msk olja
1 msk gula senapsfrön
salt
peppar
1 röd spansk peppar
1 msk riven ingefära
400 g kikärtor
1 msk garam masala
2 tsk gurkmeja
400 ml kokosmjölk
2 dl vatten
1 lime
250 g pärltomater eller körsbärstomater
Till servering
ris (eller annat gryn)
1/2 förp persilja (à 20 g) eller motsvarande mängd koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3432 KJ / 820 kCal
Fett38 g
Salt1.7 g
Kolhydrater88 g
Protein22 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hejsan, Kan man rosta aubergineklyftorna i ugn istället för att steka dem? Borde vara enklare samt gå snabbare? /Kent
Kent
2021-01-03Makalöst gott. Jag hade ingen ingefära men det gick bra ändå. Sen lätt jag auberginen koka med istället, då jag gillar den helt utan tuggmotstånd. Serverade med Quinoa och svarta linser för extra protein. Bra anti-inflamatoriskt recept.
A-c
2020-03-11Hej! Jag kan inte hitta någon curry i ingredienserna, är det jag som letar dåligt eller är det namnet på grytan som vilseleder mig? :)
Sigrid
2017-10-25Hej Sigrid! Curry är en kryddblandning av gurkmeja, ingefära, garam masala mfl. Kan vara blandning på 3-20 olika kryddor. Så detta blir absolut med currysmak. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-10-26