Indisk gryta med blomkål

Betyg 3.5 av 5.
29 personer har röstat
5
Indisk gryta med blomkål

Indisk gryta med blomkål, potatis och morötter är en eterisk grönsaksgryta som gärna serveras med basmatiris, yoghurt och mango chutney. Den passar också bra tillsammans med kyckling eller fisk.

Indisk gryta med blomkål

Ingredienser

4 portioner
1 blomkålshuvud (à 700 g)
1 purjolök
2 morötter
4 potatisar
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
1/2 - 2 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja
5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 msk riven färsk ingefära
salt
1 lime
1 tsk socker
3 msk bruna senapsfrön

Serveringsförslag

ris
kyckling eller fisk
yoghurt
mango chutney

Gör så här

Näringsberäkningen är exkl. serveringsförslag.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
29 personer har röstat

Kommentarer

För mycket jobb och för trist resultat, trots att jag kryddade extra efter att ha läst kommentarerna.

Sara

2024-09-30

Behövs mer kryddor!!! Då kan det absolut bli gott.

Karin

2024-03-21

Fyllde på med lite extra kryddor till mig själv. Dock perfekt recept till resten av familjen

Anna

2021-05-11

Näringsvärde per portion

Energi995 KJ / 238 kCal
Fett8 g
Salt3 g
Kolhydrater31 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Kryddrostad skördepytt
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddstekt hällefilé med aubergine och tzatsiki
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Masalaklubbor med blomkålsris
Betyg 4 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling i yoghurtmarinad
Betyg 3.5 av 5.
35 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Gobi matar-kryddig blomkål med ärtor
Betyg 3 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blomkålstikka masala med ryggbiff
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga