Indisk gryta med blomkål
Indisk gryta med blomkål, potatis och morötter är en eterisk grönsaksgryta som gärna serveras med basmatiris, yoghurt och mango chutney. Den passar också bra tillsammans med kyckling eller fisk.
Ingredienser
4 portioner
1 blomkålshuvud (à 700 g)
1 purjolök
2 morötter
4 potatisar
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
1/2 - 2 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja
5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 msk riven färsk ingefära
salt
1 lime
1 tsk socker
3 msk bruna senapsfrön
Serveringsförslag
ris
kyckling eller fisk
yoghurt
mango chutney
Gör så här
Näringsberäkningen är exkl. serveringsförslag.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi995 KJ / 238 kCal
Fett8 g
Salt3 g
Kolhydrater31 g
Protein7 g
Kommentarer
För mycket jobb och för trist resultat, trots att jag kryddade extra efter att ha läst kommentarerna.
Sara
2024-09-30Behövs mer kryddor!!! Då kan det absolut bli gott.
Karin
2024-03-21Fyllde på med lite extra kryddor till mig själv. Dock perfekt recept till resten av familjen
Anna
2021-05-11