Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Indisk gryta med blomkål

Indisk gryta med blomkål, potatis och morötter är en eterisk grönsaksgryta som gärna serveras med basmatiris, yoghurt och mango chutney. Den passar också bra tillsammans med kyckling eller fisk.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär blomkålen i små buketter. Ansa purjolöken, skala morötter och potatis och skär allt i ca 1 cm tjocka skivor. Skala och hacka vitlöken.
  2. Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs garam masala och gurkmeja i oljan på svag värme någon minut. Tillsätt grönsakerna, buljong och ingefära. Koka sakta under lock 15-20 minuter eller tills potatisen är mjuk.
  3. Smaksätt med salt, pressad limesaft och socker.
  4. Rosta senapsfröna i en torr stekpanna, strö dem över grytan.
  5. Servera grönsaksgrytan med basmatiris, yoghurt, mango chutney, den passar också bra tillsammans med kyckling eller fisk.

Näringsberäkningen gäller inkl ris, yoghurt och mango chutney.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: servera med laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 blomkålshuvud (à 700 g)
  • 1 purjolök
  • 2 morötter
  • 4 potatisar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk gurkmeja
  • 5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • salt
  • 1 lime
  • 1 tsk socker
  • 3 msk bruna senapsfrön
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 2110 kJ / 503 kCal

ICA återkallar ICA Basic hallon Läs mer