Indisk gryta med blomkål

26
3
Indisk gryta med blomkål

Indisk gryta med blomkål, potatis och morötter är en eterisk grönsaksgryta som gärna serveras med basmatiris, yoghurt och mango chutney. Den passar också bra tillsammans med kyckling eller fisk.

Skriv ut
Indisk gryta med blomkål

Ingredienser

4 portioner
1 blomkålshuvud (à 700 g)
1 purjolök
2 morötter
4 potatisar
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
1/2 - 2 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja
5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 msk riven färsk ingefära
salt
1 lime
1 tsk socker
3 msk bruna senapsfrön

Serveringsförslag

ris
kyckling eller fisk
yoghurt
mango chutney

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: servera med laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour supreme (innehåller soja).

Gör så här

Näringsberäkningen är exkl. serveringsförslag.

Tips

CO2 0,2

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Anna

2021-05-11

Fyllde på med lite extra kryddor till mig själv. Dock perfekt recept till resten av familjen

Frey

2015-10-14

Ett ganska smaklöst recept om man inte kryddar lite extra.

Henrik

2006-02-15

Lättlagat med en underbar smak av kryddor vi inte äter så ofta, men väl värda att testa.

Näringsvärde per portion

Energi 995 KJ / 238 kCal
Fett 8 g
Salt 3 g
Kolhydrater 31 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept