Indisk gryta med blomkål

Indisk gryta med blomkål, potatis och morötter är en eterisk grönsaksgryta som gärna serveras med basmatiris, yoghurt och mango chutney. Den passar också bra tillsammans med kyckling eller fisk.

Ingredienser
4 portioner
1 blomkålshuvud (à 700 g)
1 purjolök
2 morötter
4 potatisar
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
1/2 - 2 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja
5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 msk riven färsk ingefära
salt
1 lime
1 tsk socker
3 msk bruna senapsfrön
Serveringsförslag
ris
kyckling eller fisk
yoghurt
mango chutney
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: servera med laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour supreme (innehåller soja).
Gör så här
Näringsberäkningen är exkl. serveringsförslag.
Tips
CO2 0,2
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi995 KJ / 238 kCal
Fett8 g
Salt3 g
Kolhydrater31 g
Protein7 g
Kommentarer
Fyllde på med lite extra kryddor till mig själv. Dock perfekt recept till resten av familjen
Anna
2021-05-11Ett ganska smaklöst recept om man inte kryddar lite extra.
Frey
2015-10-14Lättlagat med en underbar smak av kryddor vi inte äter så ofta, men väl värda att testa.
Henrik
2006-02-15